sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Itsetunnon kohotusta bensakanisterista


Meillä vallitsee näennäinen kotityötasa-arvo. Teemme miehen kanssa molemmat teoriassa kaikkea, mutta käytännössä emme tee.

Mies vaihtaa aina autoon renkaat, öljyt, laittaa pissapojan litkut ja suunnilleen aina tankkaakin. Minä tietysti osaisin kaiken edellä mainitun, jos vain haluaisin. Mies huoltaa myös koko perheen kengät. Hänellä ja kenkävahapurkilla synkkaa hyvin, joten olkoon niin. Mies myös laittaa yleensä aina arkisin ruoan, koska hän tulee minua ennen töistä kotiin.

Mitä minä sitten teen? Paljonkin, mutta tästä yhdestä olen erityisen ylpeä: minä ajan nurmikon. Aina. 

Tänään nurmikonleikkuutaitoni saavutti tason, jossa
- hain huoltoasemalta bensaa kanisteriin
- tankkasin ruohonleikkurin
- käynnistin leikkurin itse
- ajelin koko nurmikon - se vie noin kaksi tuntia

Suhatessani pihaa eestaas sellainenkin ajatus juolahti mieleen, että hittovie, minähän pärjäisin yksinkin. Osaanhan sentään ajaa nurmikon täysin omatoimisesti!

No, en halua pärjätä yksin, eikä ruohonleikkuri ehkä tarjoaisi kovin kummoista vastarakkautta. Silti olen jotenkin syvästi otettu taidostani. Siksi sanon:

Hyvät naiset, unohtakaa self help -kirjallisuus! Hommatkaa ruohonleikkuri ja kiskokaa se itse käyntiin!  

18 kommenttia:

 1. Jeppulis, näin on tehty, mutta kyllä rehellisyyden nimissä on sanottava, että mies siihen meillä vaihtaa öljyt ja tekee muunkin huollon, että saa rouva sen sitten vetastua yhdellä vedolla käyntiin koko kesäkauden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tämä oli kuin mieheni suusta :D Hän meinaan muistutti minua keväthuollosta, joka mahdollistaa yhdellä nykäisyllä käynnistyksen. Annoin vähän pahaa silmää kommentista, mikä sai hänet toteamaan: niin, kyllähän sinä sen huoltoon osaisit viedä.

   Poista
 2. Sinä olet sanan taituri ja saat jo iän myötä alaspäin painuneet suupieleni aina nousemaan ylös :-)

  VastaaPoista
 3. Aamen. (Traktori voi olla vähän epäkäytännöllinen kaupunkipihassa, mutta sekin toimii!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet jo jossain aivan toisella tasolla traktorisi kanssa!

   Poista
 4. Joo se on kyllä hieno tunne, kun huomaa jossain kohtaa ylittäneensä itsensä, jos aiemmin on tarvinnut asiaan miehen apua! Kyllähän sitä osaa ihan yhtä hyvin kuin miehetkin. Yleensä kyse on vain asenteesta ja halusta jättää asia miesten hommiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onhan se ihan kätevää olla avuton, jos laiskottaa... Vakavasti puhuen naisten pitäisi kyllä tehdä enemmän miesten töitä. Miehet osaavat jo naisten työt.

   Poista
 5. Ai että kun tää nyt kalahtaa, mies poissa pitkillä työmatkoilla ja mä en saa leikattua tuota nurmikkoa. Viikko sitten käydessään kysyin ohjeet mokoman rakkineen käynnistämiseen. Yritimme, minä ja äiti, mutta nykimiset olivat niin aneemisia, että koko homma meni sen säälittävyyden nauramiseksi. Tänään kylässäoleva puoliso nykyisi jutun käyntiin ja selvisi, että olimme unohtaneen painaan kuolleen miehen kytkintä käynnistäessä ;). Argh, keskityn tulevallakin viikolla vain katraan, talon, koirien ja puutarhankin muuhun hoitamiseen ja olen tyytyväinen, että pärjään tämän kaiken kanssa ihmeellisen hyvin ilman miestä. Ruohonleikkuu tosin olis kiva bonus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minäkin olen unohtanut sen painamisen välillä. Ei tosiaan kovin helposti käynnisty :D Sulla on kyllä niin paljon muuta hommaa, että unohda ruoho. Olet jo todistanut kykysi!

   Poista
 6. Tätä ruohonleikkuuta juuri ajattelin, kun siinä on kolme asiaa, joista en tykkää: ääni, haju ja pakko. Täällä se on miestyö ja saakin olla sitä ihan niin kauan, kuin on nurmikkoa ja siitä rakkineesta ei keksitä hajutonta ja äänetöntä versiota. En ole myöskään koskaan ymmärtänyt vastaleikatun ruohon tuoksun viehätystä, ei viehätä, ei sitten millään tavalla.
  Heti kun löydän vanhan kelaleikkurin ilmaiseksi tai tarpeeksi halvalla, ostan sen ja teroitan itse ne terät ja ajelen hiljaa ruohon keskellä yötä, olkoon raskasta tai hankalaa tai vanhanaikaista. Tavoite olisi kuitenkin, että sitten joskus, kun on asuttu tässä talossa tarpeeksi kauan olisi ruohoa jäljellä niin vähän, että sitä voisi leikata saksilla (niinhän mä luulen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellaiset kuulosuojaimet, joissa on radio. Toimivat yllättävän hyvin! Eikä tuo meidän leikkuri oikeastaan haise, joten ihan ok hommaa. Kukkapenkkejä toivon itsekin lisää, mutta onhan tuo nurmikkokin kivaa. Saa potkia palloa ja loikoilla.

   Poista
 7. Joo-o, meidän työnnettävä leikkuri (jota on pakko käyttää ahtaissa paikoissa) on ihan järkyttävän vaikea saada toisinaan käynnistymään. Raivon vallassa nyin sitä hemmetin vaijeria, ja päätän, etten enää ikinä ryhdy ajamaan muulla kuin päältäajettavalla. Kunnes tulee taas seuraava kerta.;)) Mulla kun on pitkä kesäloma, niin kyllä tuo leikkely jää aika pitkälti mun hommaksi. Mies saa sitten trimmailla...Meidän trimmeri on kans samanlainen änkyrä käynnistymään, ja homma on kohtuullisen raskasta. Nurmikon suhteen mulla onkin sellainen tavoite, että jonain päivänä se olisi suht turha kapistus meillä, ja kaikkialla kukkisi mielettömät kukkameret!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että huolto auttaisi tuohon käynnistymishommaan. Ainakin meillä ruohonleikkuri sai kuin toisen elämän, kun mies hommasi jonkinlaisen "korjaussarjan". Kukkameri on haaveissa täälläkin :) Se on hyvä ja varmasti pitkäikäinen haave...

   Poista
 8. Hahahah! Loistavaa, loistavaa!

  Tosin en vastaa haasteeseen. Jovelan kumpareita ei ruohonleikkurilla vedellä ja siimaleikkuria en saa kannatella selkäni kanssa, mutta noin muuten olen kunnostautunut seisomalla nilkkoja myöten lannassa ja pessyt isännän auton ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin piha on tosi muhkurainen. Ei mikään nurmimatto tosiaankaan, mutta kyllä se onneksi pystyy leikkurilla ajamaan. Isännän auton peseminen on paitsi uroteko myös hieno rakkaudenosoitus :D

   Poista
 9. Meilläkään ei paljon ole ruohonleikkurille hommia (raivaussahalle ja viikatteelle kylläkin...) mutta jos moottorisaha ja sirkkeli lasketaan, niin I´m in! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moottorisahalla ja sirkkelillä olet mua monta askelta edellä!

   Poista