tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kaunista ja syötävää ja unelmia


Kaunista ja syötävää sekaisin. Eikös se ole ollut puutarhamuotia jo tovin? Tällaiselle lähes kaikesta kiinnostuneelle ja sekamelskaiselle sielulle suuntaus sopii paremmin kuin hyvin.

Istutin viikonloppuna vanhaan pataan keijunkukan ja yrttejä ja salaattia. Sopivat mielestäni juuri passelisti yhteen. Vaaleanpunaista ihanaa silmille, suolaista salaatinlehteä kielelle, basilika-mozzarella-kesäloma -unelmia mielelle.Vaikka pidän työstäni, kesäloma pilkahtelee jo taajaan ajatuksissa. Olen jo suunnitellut monenlaista loman varalle. Lomaa täytyy vähän valmistella, ettei se vain liplattele ohitse. Inhoan hukkaan menneitä lomapäiviä. En tarkoita päiviä, jolloin ei varsinaisesti tee mitään - eivät ne ole hukkaa. Hukkaan menneet lomapäivät ovat sellaisia tekemättömyyden päiviä, jolloin olisi oikeastaan halunnut tehdä jotain. Puutarhamoodissa voisi sanoa vaikka niin, että lomakin pitää istuttaa. Ja mieluusti niin, että mukaan tulee paljon kaunista ja syötävää ja unelmia.

6 kommenttia:

 1. On kyllä sievä tuo istutus!

  Mukavaa lomaa, kunhan sinne saakka pääset. Toivottavasti lomasta tulee juuri sopiva kombinaatio tekemistä ja joutenoloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhtaudun luottavaisin mielin lomaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi lomailtu :)

   Poista
 2. Mukava idea laittaa kukkia ja yrittejä samaan pataan!

  Kivasti ajateltu tuo loman istuttaminen: lomankin suunnittelu vaatii tavoitteiden asettamista, jotta sitten osaisi arvioida onnistuiko. Taimen istuttaminen on onnistunut, jos se lähtee kasvamaan toiveittesi mukaisesti.
  t. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa ne myös viihtyvät samassa padassa. En ole perehtynyt asiaan niin tarkasti, että tietäisin kastelusta tai lannoituksesta...

   Poista
 3. :) Hyvin sanottu tuo "loma vain liplattelee ohitse"! Sitä koitan itsekin välttää tarttumalla asioihin, joita haluan saada aikaiseksi. Ja niinä päivinä, kun tuntuu, että haluan vain olla ja nautiskella, annan itselleni siihen luvan. Virkistävää lomaa sinulle, kun se alkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, laiskottelukin on parempaa tietoisena päätöksenä. Olen onneksi aika taitava tekemään sellaisen päätöksen :D

   Poista