sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Maalauspuuhia Sylvi Kekkosen sängyn päällä


Mies nikkaroi keittiöön puulaatikon. Se on tehty kylpyhuoneen vanhoista kattopaneeleista. Aika simppelin näköinen laatikko, joka on kuitenkin vienyt mooooonta työtuntia. Tavoitteena on, että laatikko sopii täydellisesti keittiön nurkkaan puuhellan viereen. Minä olen vastuussa laatikon maalauksesta.   

Laatikkoa kiinnostavampi on kuvassa näkyvä sänky. Sänky ei ole kalusteena mitenkään erityinen. Se on tuollainen tavallinen laverimainen perussänky, jollaisia kierrätyskeskukset ovat pullollaan, mutta sängyn alkuperäinen omistaja on vähemmän tavallinen. Sänky on Sylvi Kekkosen vanha.

Sänky päätyi meille vuosi sitten, kun olimme auttamassa talon edellisiä asukkaita ulkorakennuksen tyhjentämisessä. Sänky oli jo roskalavalla, mutta tarinan kuultuamme kannoimme sen takaisin varastoon.

Talomme edellinen asukas oli saanut sängyn tullessaan Turkuun opiskelemaan. Hänen isänsä työskenteli tuolloin Urho Kekkosen henkivartijana, ja isä sai sängyn Tamminiemestä. Sylvi Kekkonen oli jo kuollut, ja tarpeettomaksi jäänyt sänky siirtyi turkulaiseen opiskelija-asuntoon.

Viime vuosikymmenet sänky on majaillut kylmässä ulkorakennuksessa, ja sen pohja on homeesta pilkullinen. Olemme miettineet pohjan vaihtamista, koska lapsen nykyinen sänky on jäämässä lyhyeksi, ja hän todella tarvitsisi uuden suuremman sängyn.

Millaisia unia mahtaisi tarjoilla Sylvi Kekkosen vanha sänky?

10 kommenttia:

 1. Hieno laatikko. Kannattaa vähän fiksata sänkyä ja ottaa käyttöön.Näyttää ihan kelpo sängyltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo ihan kelpo sänky, joskaan ei mikään erityinen kaunistus. Jotain päheää tarinassa toki on. Eikös se ole niin, että johtajamiesten naiset ne päätökset oikeasti tekevät, joten tuolla sängyllä on ratkottu aamuyön unettomina tunteina Suomen kohtalon kysymyksiä...

   Poista
 2. Onhan se hienompaa nukkua sängyssä, jolla on tarina! Pohja vaihtoon vain, ja kenties maalia pintaan?.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali onkin hyvä idea! Tuo lakattu puu ei ole varsinaisesti suosikkini.

   Poista
 3. Oi ja vau! Hieno ja hauskakin historia sängyllänne!

  VastaaPoista
 4. Kyllä noin mahtava sänky pitää säästää! Minä tykkään, että huonekaluilla on tarinansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmasti jossain käyttötarkoituksessa palvelee jatkossakin :) En ole varma, onko se kuitenkaan mukelolle oikea vaihtoehto.

   Poista
 5. Hei Suvi, teillähän on yksi sängystään uloskasvanut, joten ei muuta kuin maalauspuuhiin. Puulaatikko kans ihan must, tykkään kierrätysidiksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puulaatikko on hieno ja rakkaudella väkerretty. Nähtäväksi jää, istuuko se kulmaansa täydellisesti vai välttävästi...

   Poista