maanantai 16. kesäkuuta 2014

Punakukkaisen puun alla (+ sinisen taivaan alla)


Päätin jo kertaalleen, että punakukkainen puu on marjaomenapensas, mutta soraääniä kuuluu yhä. En ole siis edelleenkään varma, mikä tämä puu on. Olkoon mikä tahansa, se on kaunis!

Puun alla tapahtuu paljon: syödään, luetaan, testaillaan pöytäliinoja. Kuvissa oleva harmaa liina on Indiskan joulualesta. Se löytyi muistaakseni "kaikki ale-tuotteet lisäale -70 %" -pöydältä. Ostin samaiselta pöydältä kaksi isoa pöytäliinaa pilkkahintaan. Eipä tuo minusta näytä mitenkään erityisen jouluiselta.

 Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa. Ja siitä tuleekin mieleen ikuisuuskysymys: Mitä ne esi-isät oikein tuumasivat, kun laittoivat leirinsä pystyyn tänne pohjolaan...

Vai tulivatko he alkukesällä ja kuvittelivat istuskelevansa ikuisesti kukkivien puiden alla? Sellaisesta loppumattomasta kesästä minä haaveilen, kun siemailen punaviiniä joululiinan ääressä keräilen leluja pihasta ja ajan ruohonleikkuria.

Olimme viikonloppuna myös merellä. Keli oli osan matkasta aika kova ja matka pitkä, mikä söi miehistön voimia. Nappasin kännykällä kuvan, kun yksi merimies latasi akkujaan auringossa. Tässä on mielestäni tunnelma tosi kohdillaan:


Taisin jo sanoakin, että kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa.

15 kommenttia:

 1. Puu näyttäisi olevan helmi- tai ruusuorapihlaja.

  VastaaPoista
 2. Niin samaa mieltä tuosta kesästä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sano mitään opettajien lomista :D Siis keskeytyksestä. Kerran erehdyin "kadehtimaan" tutun opettajan lomaa ja sain läksytyksen.

   Poista
  2. Hei, mä en ole noista termeistä niin tarkka! Musta se on ihan kapulajuttu, toi meidän kesäloma.:)

   Poista
 3. Aiemmin kirjoitin tänne, että puusi on marjaomenapensas. Silloin oli kuvassa vasta nuput. Marjaomenapensaan kukat ovat valkoiset, eli siis väärässä olin. Sorry! Kaunis on joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta onpahan laaja-alaisesti puntaroitu vaihtoehtoja :) Olin itsekin sitä mieltä, että marjaomenapensas näytti kuvissa tosi samanlaiselta.

   Poista
 4. Ruusuorapihlaja tuo kaunokki tosiaan taitaa olla, kuten edellä jo todettiin. Helmiorapihlaja on käsittääkseni vaaleampi (valkea). Lehdet ovat kuten orapihlajalla, eikö vain? Kukkiipa kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti ja pitkään :) Tai sitten kolea keli on pidentänyt kukintaa.

   Poista
 5. Puu on todellakin ruusuorapihlaja. Kukat tuoksuvat kuten pihlaja. Etsin itsekin nimeä kyseiselle kasville,
  kun näin sitä käytettävän hääkoristeluissa. Todella viehko uusi tuttavuus. Ihme, ettei ole laajemmin käytetty pihapiireissä. t. Nella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun olen todella _nähnyt_ puun, olen myös huomannut niitä jonkin verran muiden pihoissa. Aika vähän niitä tuntuu kuitenkin olevan, vaikka kukinta on upea.

   Poista
 6. Voi että, olette päässeet purjehtimaan. Sitä mulla on ikävä, muuten en valita remonttityömaatamme ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vähän taiteilua kalenterin kanssa, mutta tuntuisi kurjalta olla kokonaan kuivalla maalla. Te pääsette kuitenkin meritunnelmaan ilman purjeitakin :)

   Poista
 7. Kaunis on puu! Ja kesä. Ja mikä syvä kaiho hiipii sydämeen kun välillä tiedostaa ajatuksen, että tästä lähdetään jo joka yö hieman hämärämpää kohti...Kesä todellakin on ihmiselon aikaa, talvi unta ja horrosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi päivä on vielä pitkään pimeää pidempi!

   Poista