lauantai 28. kesäkuuta 2014

Sumulehmät


Terveisiä Tanskasta :) Se on sellainen maa, jossa kahvilan täti tulee sanomaan 2-vuotiaalle, että hän on valinnut metallituolinsa värin hyvin, koska se sopii niin hyvin asuun. Tanskalaiset todella tietävät arkisten asioiden kauneuden arvon!


Tanska olisi oiva kohde vanhojen linnojen, kauniiden kahviloiden ja sisustuskauppojen kiertelyyn, mutta me kävimme ihastelemassa Billundin muovipalikoita ja Kööpenhaminan Tivolia. Olimme reissussa yhdessä kaveriperheen kanssa, mikä oli hauskaa ja toisinaan myös erittäin äänekästä.

Majoituimme Legolandin lähellä maatilalla. Yhtenä myöhäisiltana, kun lapset oli saatu pehkuihin ja miehet jalkapallon ääreen, ajelimme ystäväni kanssa peltoja halkovia pikkuteitä. Se on hassua, kuinka keskellä maaseutua Legoland onkaan. Ilta pimeni juuri, ja laitumilla leijaili sankka usva. Katselimme lehmiä auton ikkunasta, huokailimme maisemaa. Kaunista!
 
Jos soittaisin ystävälleni kotimaisena arki-iltana, että lähdetääs ajelemaan lähikuntien peltoteitä, hän voisi epäillä ajokuntoani. Onneksi lomalla on helppo heittäytyä moodiin, jossa arki on juhlaa, ja sumulehmätkin ovat ihan erityisen kauniita.Loppulomalla pitäisi löytää arjen kauneus ulkorakennuksen raivauksesta. Uuden ulkorakennuksen rakennuslupa on keittiön pöydällä :)

13 kommenttia:

 1. Oi, mitä kuvia!! Meillä on myös samantapainen reissu muutaman viikon päästä edessä. 10-v on toivonut niin monta vuotta Legolandiin pääsyä, sillä viineksi siellä käydessämme, hän oli 10-kuukautinen.:) Yksi yö Kööpenhaminassa ja kaksi lähempänä Billundia. Elän toivossa, että Kööpenhamina tarjoaa jotain minullekin...
  Hei muuten! Törmäsin tuossa lähikirpparilla yhteen peiliin! Et taida enää olla peiliä vailla? Nappasin siitä kuvankin sua ajatellen(on vielä tallessa), hintaa oli vain 8,50 euroa, ja mä luulen, että se oli sen kirpputorin pitäjän tavaraa eli vois olla vielä siellä, mutta sähän taisit hankkia sen peilikaapin vessaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kultaista ajatella peiliongelmaani :) Tosiaan, päätalon peiliasiat ovat melko mallillaan, mutta olisikohan se hyvä uuden ulkorakennuksen vessaan? Jos vain viitsit, niin laita kuva talo.omppula (a) gmail.com.

   Köpis tarjoaa varmasti vaikka mitä, mutta eipä se Legolandkaan hassumpi ole. Itse ainakin viihdyin oikein hyvin, vaikka en tykkää huvipuistolaitteista. Esim. alueen istutukset ja kesäkuvat ovat aivan hukeita! Ihanaa reissua teille :)

   Poista
 2. Voi hertsileijaa miten upeita kuvia <3 Tuollaiset kuvat vois inspiroida jopa mut lähestymään joskus Legolandia, vaikka sen porteista en sitten viime kädessä sisälle marssisikaan... Tyytyisin vain lähiseudun lehmämaisemien ihailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti körötellä Tanskan halki! Sehän on yhtä peltoa ja laidunta koko maa. Aina välillä tulee pieni kylä tai isompi vanha kaupunki, joissa voi käydä kauniissa kahviloissa. Ja rannikoilla on upeita rantoja. Kyllä Tanska on vaan tosi ihana :)

   Poista
 3. Jännää, miten heti ekasta kuvasta, sanaakaan lukematta oletin heti, että kuva on Tanskasta. Olen meinaan asunut siellä rapian puolivuosikymmentä :)

  Ihmettelin muuten kovasti paluuni jälkeen, kun puhuttiin tanskalaisromanttisesta sisustuksesta tai tanskalaisesta sisustuksesta, kun en koskaan missään tai kenelläkään nähnyt siellä sellaista omissa kodeissaan, mutta lienee samanlainen sisustuslehtien luoma illuusio kuin ulkomailla se, että meillä täällä Suomessa istutaan Aalto-tuoleilla tuijotellen aarikan kynttilänjalkoja jotka on laitettu Artekin tarjoiluvaunuun ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja maltoit palata? Minusta Tanska on niin ihana, että noin pitkän oleskelun jälkeen sinnehän voisi vaikka jäädä. Paitsi kieli! Jestas miten hankalaa se on.

   Varmaan sisustuksia on yhtä monenlaisia kuin kotejakin, mutta itse miellän tanskalaisen sisustuksen rennon moderniksi - mitä ikinä se tarkoittaakin. Meidän majapaikkamme oli maatilan uudehkossa lisärakennuksessa, ja huoneiston jokainen huonekalu ja esine vaikutti olevan Ikeasta :D

   Poista
  2. Tanska on ihan mukava maa, mutta siellä asuminen ei valitettavasti ole ihan mutkatonta. Voin surutta sanoa, että byrokraattisempaa paikkaa en tiedä omakohtaisesti ja sellaiset asiat, joista usein nirisemme täällä, ovat oikeasti hyviä asioita kun elelee muulla mallilla. Lomamaana Tanska on oikein mukava, mutta asua siellä.. ei tee mieli :D

   Poista
 4. Upeat laidunkuvat, ihan satumaiset suorastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma oli tosiaan satumaisen kaunis. Onneksi se on päässyt osin kuviinkin asti :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat. Olen kiertänyt Tanskassa autolla ja siitä jäi hyvä mieli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanska on kiva! Me olemme nyt ajelleet siellä kahdesti, mutta varmasti menemme vielä monta kertaa takaisin. Tai no ainakin toivottavasti.

   Poista
 6. Oi kun kauniit kuvat ja kiva blogi sinulla muutenkin. Äsken tänne sattumalta löysin :)

  VastaaPoista