keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Yllätyskärhö


Edellinen postaukseni sai yllättävän paljon vastakaikua :) Ajattelin sitä kirjoittaessani, että olen lapsellinen ruohonleikkurivouhotukseni kanssa, mutta ilmeisesti moni lukija tunnisti tunteen. Kiitos siis vielä kaikista kommenteista. Tästä on hyvä jatkaa kohti järeämpiä miestöitä ja koneita! Uhoan jo mielessäni, että seuraavaksi pakitan veneellä. Se on muuten todella hankalaa.


Yllätyksiä tarjoaa myös puutarha. Meillä on tuollainen terijoensalavan "pitkä kanto". Onko typistetyllä puulla joku oikea nimi? No, oli nimi mikä tahansa, talomme edelliset asukkaat ovat istuttaneet puun juurelle kärhön. Viime vuonna emme nähneet sen kukintaa, mutta nyt kärhö kukkii. Rujon rungon ja hentoisen kärhön liitto on kertakaikkisen kaunis.

On niin mahtavaa, kun saimme vanhan talon lisäksi vanhan puutarhan. Monet asiat ovat puutarhassa vähän puolirempallaan, mutta näitä kauniitakin yllätyksiä tulee tarjolle koko ajan.

Meillä on tapana tepastella iltaisin pihassa ja kurkkia asioita. Mitä tuossa onkaan? Mikäköhän tuo kukkiva kasvi on? Ja ne vähemmän romanttiset keskustelut: Helkkarin lehtokotilot! Muista ostaa lisää niitä myrkkyrakeita!


Niin kai se on, että kaikelle on aikansa ja paikkansa. Elämässä tarvitaan kauniita kärhöjyllätyksiä ja yllättävän piinaavia kotiloita.

Ja aivan ehdottomasti tarvitaan vanhoja puolivillejä puutarhoja, jotka saavat mielen kehräämään ja sormet näppäilemään semihölmöjä viisauksia!

5 kommenttia:

 1. Ihana kärhö! Auttaako jokin myrkkyrae lehtokotiloiden hävittämisessä. Piha on täynnä noita iljetyksiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaiten varmaan auttaa se, kun kerää kaikki sinnikkäästi pois, mutta olen käyttänyt myös Ferramol-rakeita. Niitä sirotellaan maahan, ja ainakin pakkauksen mukaan ne ovat muille eläimille vaarattomia. Noukkiminen ja myrkky ovat kyllä vähentäneet kotiloita huomattavasti :)

   Poista
 2. Ihq. Olen juuri aikeissa laittaa violettia kärhöä uuden terassin reunat kasvamaan, Etoile Violettia tai Södertäljeä, kumpaa nyt satun ensin löytämään... Vanha puutarha on tarpeksi yllätyksellinen ja monimutkainen ollakseen jännittävä...vähän niinkuin sokkeloinen kirpputori, koskaan ei tiedä mitä sieltä löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhö on kyllä kaunis. Itsekin mietin, laittaisinko aidan reunalle kärhöjä.

   Poista
 3. Helppikää, te Omppulaa seuraavat puutarhagurut. Suositelkaa Turun seudulta puutarhuria, joka tuntee perinnepuutarhakasvit. Tikkumäessä pitäisi tehdä inventointi röyhähtäneessä puutarhassa, jota en uskalla karsia ennen asiantuntijakonsultaatiota. Vaan mistä oiva tekijä löydetään?

  VastaaPoista