torstai 31. heinäkuuta 2014

Kylässä: Anopin kesäparatiisi (ja vähän loistenkin)


Olen onnentyttö monestakin syystä. Nyt kerron muutaman:

- Olen jälleen kesälomalla
- Minulla on huippumukava anoppi
- Anopilla on kesäpaikkana lumoava vanha rukoushuone
- Minun perheeni saa loisia anopin rukoushuoneessa! (Jos vain ehtii.)







 

Yksi asia anopin kesäkulttuurissa on vähän outo: sallatti. Sen nimi on nimenomaan sallatti, ei rosolli, ja se ei ole jouluruoka. Onkohan tämä ympärivuotinen sallatin syöminen yleistäkin?


On se vaan niin kaunis. 
Elämä on :)

Lämmintä viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Kiitos Suvi:)
    Riikka

    VastaaPoista
  2. Nätti paikka!

    Täältä täysi ymmärrys anoppisi sallatille. Meillä pitää olla aina punajuurisalaattia jääkaapissa. Tosin, jouluversiosta se eroaa porkkanan puuttumisena ( sekoitan sekaan myös smetanaa). Nam! :)

    Kivaa kakkos(?)lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan kun tarkemmin miettii, sallatin pitäisi olla kesäruoka, kun juuri kesällä on tarjolla tuoreet raaka-aineet.

      Kakkosloma juu, lomailen pätkissä :) Niinhän se lomailu ilmeisesti jopa kannattaa suorittaa.

      Poista
  3. Mamma teki aina lauantaisin sallattia. Ympäri vuoden. Mamma oli syntynyt 1898. Luulen sen olleen aikanaan aika yleinen ruoka ympäri vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauantaisin, kyllä! Juuri lauantaisin anoppikin sitä tekee.

      Poista
  4. Oih, köllöttelin itsekin eilen anoppilamökin riippukeinussa anopin ruokapatojen välittömässä läheisyydessä. Parasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anopeilla tuntuu olevan aika usein sellainen käsitys, etteivät heidän poikansa saa/kokkaa ruokaa kotona :D Padat todellakin porisevat, kun jälkikasvua oleskelee lähellä.

      Poista