sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Lintsarit Högsårassa


Kun lämpö keikkuu koko ajan hellerajan yläpuolella, ja laiturissa odottaa paatti, on mahdotonta vastustaa kiusausta. Loppuviikolla olisi pitänyt irrotella ulkorakennuksen ikkunoita ja ovia, mutta me irrotimme köydet. Tuulisena päivänä nostimme purjeet, tuulettomana ajoimme koneella. Teimme ruokaa, pelasimme korttia, eksyimme Spotifyn musiikkipoluilla, lisäsimme aurinkorasvaa. Talviturkkinikin sai kyytiä.

Päätimme käydä Högsårassa, joka on pieni Kemiönsaareen kuuluva kylä. Högsåra sijaitsee suositun väylän, "veneilijöiden moottoritien", varrella. Kylän kaksi satamaa ovat kesälomien aikaan yleensä jo alkuillasta täynnä. Saarella on oma erityinen valttikorttinsa: ihana (kyllä, se on ihana!) Farmors Cafe.  Se on sellainen kahvila, jonne luonnonsatamienkin ystävän on kerran kesässä päästävä. (Perille pääsee myös lossilla, joten venettä ei tähän kahvilaretkeen välttämättä tarvitse. Menkää!)

Napsin kuvia kahvilasta. Tältä se näyttää ulkoa:
Aurinkoisena iltana sisällä oli hiljaista - ja kaunista.Grillattua kanaa, lammasta, salaattia, perunoita, punaviiniä, ystäviä. Päivällinen parhaasta päästä.Tietysti piti saada myös marenkia...


... ja kakkuja.


Ihmisen mieli on kyllä merkillinen kapistus. Yhtenä hetkenä se miettii, kuinka budjetti paukkuu raksalla ja toisella hetkellä sanoo, että on ihan ok maksaa yli kuusi euroa kakkupalasta. Sitten se morsettaa, että pitäisi muuttaa maalle saareen ja kehrätä lampaanvillasta lankaa, kuivata kukkia ja lukea enemmän.Jotain käsittämättömän leppoisaa kesässä, lomassa, meressä ja pikkukylissä on. Siitäkin huolimatta, että kotona on raksa ja erittäin monta hoitamatonta asiaa. Vanha koulukaverini muotoili sen Facebook-statuksessaan osuvasti: Taas tää kesäharha, ett muutan maalle ja ryhdyn vähemmän takakireeksOma kesäharhani poksahtaa huomisaamuna, kun palaan aikuisten ohjatun päivätoiminnan pariin. Toinen lomapätkä on jemmassa elokuuta varten, mutta sitä ennen edessä on muutama viikko työntekoa. Olen iloinen siitä, ettei ajatus töistä ahdista. Vaikka lomailu ja aikataulujen vapaus ovat kivoja juttuja, taidan olla kuitenkin niitä ihmisiä, joille rytmi ja tietty pakkotahtisuus sopivat hyvin. Tarpeen ja tilaisuuden tullen voi sitten lintsailla. 

10 kommenttia:

 1. Oi ihana Högsåra ja saaristo! Sitä on vähän ikävä, vaikka Saimaan rannallakin on kaunista. Tsemppiä ohjattuun päivätoimintaan!
  elka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimaalla taitaa olla tarjolla vähän lämpöisempää vettä. Aika tiukkaa teki meinaan talviturkin kanssa. En tiedä, paljonko asteita on, mutta vesi tuntui tosi kylmältä. Vaikka on heinäkuu!

   Poista
 2. Olen Suvi niin samaa mieltä kanssasi :-) . Tuo kukkapelto kuva on aivan täydellinen. Muuten hinnat on siitä kahvilassa nousseet kun olimme Jennin ja poikain kanssa kesäkuun lopulla. Silloin sai tuo kuvassa olevan kakkupala 5.90 . Siellä ei sovi hintoja ajatella ja laskea, sillä se vaan on kokemus, jota ei tahdo ohittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääkaupunkiseudun purjehtijoiden myötä hintalappuihin voi laittaa uudet numerot :D Tekisi mieli käydä elokuun lopussa uudestaan katsomassa, josko hinnat ovat taas laskeneet. Vaikka eihän sillä hinnalla tosiaan ole merkitystä, kun harvoin käy.

   Poista
 3. Voi vitsit, kun olette onnekkaita. Minä niin toivoisin, että voisimme myös saada taas purkkarin ja silloin tällöin myös paeta sillä remonttia pakoon. Ehkä - toivottavasti - jonain päivänä! Högsåra on huippupaikka, teillä on ollut ihana lomapyrähdys merillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on käyty pohdintaa siitä, onko veneessä järkeä, kun aikaa ei oikein ole. Olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että ON. Meillähän on nytkin vain puolikas vene, ystävät omistavat toisen puolen. Kimppavene on etenkin nyt hyvä ratkaisu, kun emme ehdi usein merelle. Voisin suositella teillekin "pakoalukseksi" kimppavenettä, jos tuttavapiiristä löytyy täydellisen luotettavia ja siisteysajatuksiltaan sopivia tyyppejä.

   Poista
 4. Voi, että tuollakin ois kiva käydä! Muistan vielä sun syksyiset saaristopostaukset, ja kyllä se päivä vielä koittaa...Tänää pyörittiin Fiskarsin maisemissa, ja sanoin just miehelle, että tänne mä voisin muuttaa, kun on niin kaunista. No, ehkä en kuitenkaan, mutta samaa harhaa on eletty tänään.;)) Työniloa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne mä voisin muuttaa ja huokailut perään - näitä kuullaan varmaan kylissä koko turistikausi. Etenkin Fiskarsissa, joka on kyllä niiiiiiin kaunis!

   Poista
 5. Ihania maisemia ja mahtava kahvila! Samoilla suunnilla pyörittiin mekin viikonlopun tienoilla!

  VastaaPoista