tiistai 1. heinäkuuta 2014

Tylsää tylsää


Viikkailin aamulla keittiön pöydän ääressä pyykkiä. Meillä on pyykinpesukone ja kuivausrumpu tosiaan keittiössä, mikä on aikamoinen uhkien ja mahdollisuuksien yhtälö. Pyykkäämään on lyhyt matka, ja täytöt ja tyhjennykset sujuvat sukkelasti muiden hommien ohessa, mutta toisaalta ainainen pyykkikoneen ääni nostaa melutasoa. Kun pyykinpesukone, vedenkeitin ja liesituuletin huutavat samaan aikaan, tekisi mieli laittaa kuulosuojaimet päähän.

Aamulla oli kuitenkin hiljaista. Pyykki ei pyörinyt, eikä hellalla kärynnyt mikään. Ainoa ääni oli televisio, jota muksu toljotti olohuoneessa. Hän elää nyt sitä vaihetta elämässä, jolloin laiskotellaan aamuisin sohvalla ja tuijotellaan kesän aamuohjelmia. En ole vielä niin vanha, ettenkö muistaisi tunnetta. Kiireetöntä, leppoisaa, tylsääkin. Hyvällä tavalla tylsää.

Koska minä elän sitä vaihetta elämässä, jolloin pestään pyykkiä, täytyy repiä ilo irti siitä. Tänään iloa toi se, että aurinko ja oman puutarhan pionit ilahduttivat pyykkäriä. Vaikka sääennuste näytti pelkkää pilveä, pilkahti aurinko aamulla hetkeksi pyykkikasaan.

Kovin kauan en ehkä jaksa pilkahduksin ja retorisin keinoin tehtyä kesää. Toivottavasti loppuviikoksi aurinkoa lupaava sääennuste toteutuu. Voisi vaikka ripustaa pyykit ulos.

6 kommenttia:

 1. Kesän aurinkoa ja lämpöä toivon minäkin, jospa se vihdoinkin koittaisi! Upea väri pionissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna paistaa! Pioni on kaunis - ja vanha. Se oli pihassa ennen meitä ja jo ennen edellisiä. Ainakin 30 vuotta on ikää pionilla.

   Poista
 2. Tervetuloa kurkistamaan blogiini! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipa kauniita kuvia! Täytyy tulla toistekin ;)

   Poista
 3. Kyllä tuo sääkartta kesään jo alkaa viittaamaan. Lieneekö aurinkokin ollut lomalla toisaalla ;)

  Mietin tuota talouskoneiden ääniongelmaasi. Olisiko mahdotonta integroida ko. laitteita, siis suurempia, jolloin melutaso olisi alhaisempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanskassa oli aurinko. No, onneksi huomenna myös täällä. Ja olihan tämäkin päivä jo paljon parempi, vaikka tuuli olikin aika kylmä.

   Haaveena olisi, että jonain kauniina päivänä pyykkikoneet muuttavat kellariin. Sinä päivänä saapuu hiljaisuus!

   Poista