torstai 7. elokuuta 2014

Kolmas aamu toden sanoi


Hieman aamuseitsemän jälkeen odotettu jyrinä tuli! Kaivurin hommat alkoivat heti portilla. 1920-luvulla kaikki oli kapeampaa (portit, autot, vyötäröt...), eikä tämä nykyajan kone mahtunut portista sisään. Portti nyppäistiin väliaikaisesti pois, minkä jälkeen tilaa oli melkein ruhtinaallisesti... Näinkin paljon:


Kuorma-auton tullessa väylää piti leventää vielä sen verran kuin mahdollista: ulkovalo ruuvattiin irti seinästä. Vaikka meillä on iso tontti, pihatie on pieni. Minusta se on mukavaa, kun tontti on suojaisa ja vain pakollisen auton leveyden verran auki kadulle. Työkonekuskeille tämä on tietysti vähän haasteellista, mutta kaikki sujui hyvin.  


Kuski laittoi talon poikki ja pinoon, minkä jälkeen alkoi ralli kaatopaikalle.Nyt vanhan piharakennuksen paikalla on jäljellä eristyspurujen peittämä betoniperustus. Se kaavitaan lavalle huomenna.


Muistan, kuinka olin joskus nuorena museossa. Museo-opas oli todella taitava, kertoili hienosti tarinoita ja sai kaiken näyttämään helpolta. Sanoin äidilleni, että haluan museo-oppaaksi. Äitini totesi siihen, ettet sinä ehkä halua museo-oppaaksi, vaan haluat olla työssäsi yhtä hyvä. Kaipa se glamour syntyi näennäisen helppouden ja sujuvuuden takia.

Joten en sano, että haluan kaivurikuskiksi, mutta kaivurikuskin työtä oli kyllä ilo katsella. Miten tarkkaa työtä voikaan tehdä jättimäisellä kauhalla! Nyt kun katselua oli tarjolla vain kaksi päivää sovittua myöhemmin, olemme suunnilleen aikataulussakin. Hyvä hyvä :)

4 kommenttia:

 1. Tuntuuko piha nyt autiolta, kun vaja puuttuu? Kuinka paljon nyt näkyykään jo tielle ja naapureille! :) Hyvä hyvä, että tuli (kaivuri) lopulta. Hienosti sanottu äidiltäsi tuo lausahdus. Pitääpä laittaa oikein muistiin.
  t: K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuntuu autiolta! Tielle tosiaan näkyy, ja tontti on muutenkin autio ilman latoa. Onneksi saadaan pian/joskus uusi tilalle :)

   Poista
 2. Teillähän on kaunis talo! Löysin tänne sattumalta toisen blogin kautta. Mekin etsimme aikamme vanhaa mansardiunelmaa, mutta päädyimmekin siirtämään ikivanhan talonpoikaistalon. Onnea projektiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Onnea myös teidän vanhaan tupaanne :)

   Poista