sunnuntai 17. elokuuta 2014

Päivän mitalistit
Pronssia: Omenat ja mä. Visiitti ystäväperheen sunnuntailounaspöytään tuntui aamulla raskaalta ajatukselta, mutta sujui leppoisasti. Tuli niin paljon vähemmän sairas olo, että kotiin palattuamme kipitin keräämään omenoita. Ne eivät ole vielä aivan kypsiä, mutta ukkoskuurot ja puuskatuulet ovat paiskoneet maahan kamalat määrät raakileita. Muutaman hyväkuntoisen nappasin myös piirakka-aineksiksi.


Hopeaa: Minikaivuri ja miehet. Miehellä on pihassa lainalelu, joka ei tunnu jättävän yhtäkään kaksilahkeista kylmäksi. Jokainen pihassa poikennut mies on todennut, että tuollaiselle olisi käyttöä. Meillä siis tasoitetaan ja siirretään ja kaivetaan juuria ja mitä kaikkea tuolla voikaan tehdä.Kultaa: Punaiset rastit sepelissä. Paalujen paikkojen merkitsijä tuli (sunnuntaina!). Uskon vahvasti, että pian tulevat itse paalutkin. Paalutus ei muuten taida olla ollenkaan niin kamalan kallis ja vaikea prosessi kuin yleensä luullaan. Kirjoitan siitä lisää, kunhan saamme paalut maahan.

Mukavaa uutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Meillä on pihassa rakennustelineet vielä päivän, sain siitä mahtavan idean eilen, että nytpä pääsee korkealle puun latvaan noilla telineillä ja voi karsia omenapuista turhan korkealla kasvavat oksat.

  No siinähän kävi niin, että omenoita toki satoi alas rankasti, mikä toisaalta oli ihan hyväkin, mutta ei millään olisi se puunleikkaaja malttanut lopettaa, tuli ahneeksi oksille. Siinähän sitten saksittiin niitä pieniksi koko ilta ja kerättiin omppuja maasta. Tämän idean esittäjä, eli allekirjoittanut, ei ajatellut loppuun asti sitäkään, että milläs sinne ensi vuonna kiivetään, kun puu näyttää punkkarilta ja kasvattaa hirmuisen määrän uusia piiskoja. Hups.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkkari onkin hyvä sana kuvaamaan omenapuita :) Aivan järjetön määrä on meilläkin noita taivasta kohti sojottavia versoja, joita on tosiaan vaikea napsia pois. En tiedä, mitä meidän savisessa maaperässä on, mutta tuntuu kuin kaikki kasvaisi ihan hillitöntä vauhtia. Etenkin punkkarioksat!

   Poista
 2. Olipa kiva mitalinjako!

  Ainakin viikko alkoi mukavasti, kun oli mukavaa luettavaa.
  terv. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sen pitäisi olla varmaa, että paalutus on huomenna aamulla :) Ja sitten pitäisi valaa antura, mutta en tiedä, onnistuuko se näillä rankkasateilla. Tänään on satanut aivan koko päivän! Jos ei olisi saatu tuota soraa monttuun viime viikolla, meillä olisi nyt aikamoinen uima-allas.

   Poista