maanantai 11. elokuuta 2014

Pysyviä asioita


Aika paljon on taas tapahtunut raksalla ja kaukana raksasta. Yläkuva on Peurunkajärveltä. Se on Jyväskylän pohjoispuolella Laukaalla. Vietimme viikonlopun Peurunkajärven rannassa miehen opiskelukavereiden kanssa. Heillä on tapana kokoontua kesäisin jonnekin päin Suomea, ja tänä kesänä kokoontumisajot olivat keskellä Suomea. (On muuten kaunis tuo Peurunka! Meri-ihmisenkin mieli ja keho lepäsivät järven lempeässä vedessä.)

Poppoo, joka joskus koostui örvellystä ja karaokea rakastavista teekkareista, muistuttaa nykyään enemmän keski-ikäistyvien sivistyneiden saunojien perhekerhoa. Monella on takapenkillä jälkikasvua ja matkalaukussa laastareita ja hyttysmyrkkyä. Mielestäni on tosi symppistä, miten porukka jaksaa kuitenkin pitää yhteyttä ja tavata. Moni opiskelutoveruus sulaa LinkedIn-tietojen kyttäilyksi ja joulukorteiksi, mutta nämäpä saavat kasaan kymmenen pikkumökillistä porukkaa. Arvostan!


Arvostan myös sitä, että raksalla ollaan edelleen suunnilleen aikataulussa. Kaupungin mittamiehetkin, joiden aikataulusta emme viime viikolla saaneet takuita, kurvasivat tänään aamulla pihaan. Olimme varautuneet moniin puhelinsoittoihin ja aneluun, joten koimme positiivisen yllätyksen.  Piharakennuksen perustuksen korkeus on nyt virallisesti määritelty, ja montun täyttö on alkanut.


Montusta nousi pinnalle kasa isoja kiviä, jotka jätimme tahallamme pois menokuormasta. Ajattelin, että näitä voisi jotenkin hyödyntää puutarhassa, mutta en keksi mitä tekisin. Jonkinlaisen kukkapenkin reunustan ehkä? Vaiko jonkun Stonehenge meets perinnepiha -tyyppisen asetelman? Jotenkin olisi mukavaa keksiä kiville joku sopiva paikka ja tarkoitus. Saisivat siinä sitten makoilla ja komistaa pihaa vuosikymmenestä toiseen.


Seuraavaksi ajattelin googlettaa kivi-inspiraatiota, mutta kertokaahan toki, jos tulee mieleen jotain!

4 kommenttia:

 1. Meillä oli sama homma keväällä kun kuistin levennyksen perustuksia kaivettiin. Maan alta löytyi muutama mukavan kokonen kivi, jotka käytettiin kun piti pengertää uusi polku omenapuiden alta kohti sisääntuloa. Pengerryksen reunaksi askartelin kukkapenkkiä ja ihan kohtuullinen siitä jo näin ekana vuonna tulikin. Sekava mutta runsas :D (hm...määrää eikä laatua kukkapenkissänikö?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti määrää ;) Tosin meillä ei ole tällä hetkellä oikein kumpaakaan.

   Poista
 2. Näyttää sen kokoisilta jöhkäleiltä, että kehitä vaan siihen paikkaan jossa ovat joku kukka ym.juttu. Tuohon voisi myös laittaa kivan vesipisteen eli vettä valuisi kiviä alas. Eivät ole kalliita juttuja. Hyvä, että säilytit kivet, sillä ne antavat ilmettä pihaan ja niissä on jotain turvallista ja rauhoittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ne olisivat liian lähellä uutta saunaa, joten niitä täytyy jollain konstilla kärräillä pitkin pihaa. Vesijuttua en olisikaan tullut ajatelleeksi! Hmmm... Sellainenhan voisi olla oikeastaan aika kiva.

   Poista