keskiviikko 6. elokuuta 2014

Syreenimaja meni, pihakoivu meni, koska menee ulkorakennus...Täällä on nyt kahtena aamuna odoteltu piharakennuksen lopullisesti nurin tuuppaavaa kaivuria. Ei ole näkynyt. Huomenna, huomenna...

No, kahden päivän viivästys sovitusta ei ole käsittääkseni kovin kummoinen rike rakennusalalla. Luottavaisina heräämme taas huomenna odottamaan kaivurin jyrinää. (Ilmeisesti luvassa on myös ukkosen jyrinää.)

Ulkorakennusprojekti vaati myös ensimmäiset kasviuhrinsa. Syreenimaja piti vetää matalaksi, koska putkilinjat kulkevat juuri sen kohdalta. Samoin talon ja ulkorakennuksen välissä ollut jättimäinen koivu piti kaataa. Sen kaato sujui ammattimieheltä tarkasti. Yhtään omenapuun oksaa ei katkennut. Ulkorakennuksen katosta lähti muutama lauta koivun matkaan, mutta sillä ei ollut tässä tapauksessa väliä. Arboristi varmisteli kyllä useamman kerran ennen kaatoa, että onhan tämä se purettava rakennus :D Juu on, kuten kuvasta näkyy.

Tiesittekö muuten, että myös puiden kaatamisesta saa kotitalousvähennyksen! Tämä tuli meille iloisena yllätyksenä.


Koivusta tuli uskomaton määrä oksaroskaa ja pöllejä. Olisikohan neljä isoa peräkärryllistä oksia matkannut kaatopaikalle, eikä loppua näy. Hetken mietin, saisiko oksat diilattua jonnekin vihta-aineksiksi, mutta vihtoja ei kuulemma tehdä näin myöhään kesällä.

Kaiken koivusavotan keskellä olemme uineet, uineet ja uineet. En muista (aikuis)kesää, jolloin olisin uinut näin paljon. Olemme käyneet muksun kanssa neljän päivän sisällä viidellä eri rannalla.
Viikonloppuna ehdimme myös pyrähtää ystävien kanssa merelle. Hyvä valinta: rannalla oli mustikkaherkkua ja trooppisia kaloja.
Kaiken tämän tohinan keskellä tuntuu siltä, että kun tekee paljon, ehtii paljon.

Toivottavasti kaivurifirman tyypeillä on sama tunne. Huomenna!

6 kommenttia:

 1. Voi miten hyvä sanonta :) Kiva, että olette saaneet nauttia kesästä ja tuollaisista herkuista ahertamisen lomassa, ja toivottavasti se kaivuri tulee pian!

  VastaaPoista
 2. Voi, kuulostaa niin samalta kuin täällä meidän työmaalla! On nimittäin saanu painaa pitkää päivää. Harmikseni en ole ehtinyt edes rannalle, vaikka pensseli kädessäni olen moneen otteeseen haaveillut lilluvani kaulaa myöten vedessä!:) Meillä onneksi ei tarvinnut odotella kaivuria päiviä, vaan tuli ihan sovitusti.
  Ihanat nuo kaikki kuvat muuten!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Nyt kyllä p i t ä ä uida, koska ensi viikolla ei ehkä enää ehdi ;)

   Poista
 3. Ihanan herkullisia kuvia! Eikö ole muuten jännä, miten suureksi kaadettu puu muuttuu, kun sa menee maahan ;D Jestas, mikä määrä ihan kaikkea!

  Meillä on ollut sen verran surkeita kokemuksia rekanneusalan firmoista, että kaksi päivää ei yllätä. Yksi ei tullut ollenkaan, ei vastannut puhelimeen tai meileihin ja toinenkin katosi. Kolmas firma oli ihan ok, mutta kylläpä senkin kanssa meni kuukaudella överiksi aikataulu. En ymmärrä mikä mättää. Toisaalta maristaan kun Virosta tulee ammattimiehiä tekemään halvemmalla, mutta itse ei viitsitä ihan alkeellista yhteydenpitoa pitää yllä asiakkaansa kanssa. Ärh ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivuri tuli! Eli en rutise, kun viivästystä kertyi vain kaksi päivää. Mutta ihminen ehtii kyllä kerätä stressiä kahtenakin viivästyspäivänä, joten voin kuvitella, kuinka kypsinä te olette olleet :( Täytyy vielä sanoa se, että tämä meidän urakoitsija ilmoitti kyllä aikataulun muutoksesta, eikä vältellyt puheluita.

   Poista