lauantai 16. elokuuta 2014

Teetä ja sympatiaaJuuri kun pääsin rallattelemasta vielä on kesää jäljellä, sairastuin kamalaan nuhaan. En kuitenkaan sano syysnuhaan ;) Sen verran kokkejakin kehossa, että pitää syödä antibioottia, mikä on aina yhtä mälsää.


Olen vielä kesälomalla, joten tämä oli tavallaan odotettavissa. Minulle - ja tiedän että monelle muullekin - käy usein niin, että ne harvat sairastelut osuvat harmillisen usein lomiin. Kaipa työpäivien kova tempo pitää adrenaliinit sen verran koholla, etteivät pöpöt pääse iskemään, mutta lomalla kierrosten lasku tekee tilaa hyökkäykselle.


Isäntä on kova litkimään teetä ja uskoo vahvasti siihen, että teetä juomalla paranee taudista kuin taudista. Olen nyt sitten koittanut juoda Kusmin puruista tehtyjä kuumia juomia. Ostin ne kesälomareissulla Tukholmasta lähinnä kauniiden purkkien takia. Kusmilta saa myös tuollaisia tyhjiä teepusseja, joihin voi tehdä kerta-annoksen. Aika käteviä, jos ei jaksa tuhdata sihdin kanssa.Sairasteluun kuuluvat tietysti myös lehdet. Äntligen ordning! julistaa uusin Hus & Hem. Luin tarkasti, mutta en kyllä huomaa mitään muutosta tapahtuneeksi. Pyykkikasa on yhtä ryppyinen ja kuisti yhtä mutainen kuin eilenkin.


Lehdessä oli juttu myös William Morrisista. Hänen kukkakuosinsa ovat monen mielestä hienoja. Itsekin pidän niistä, mutta en ole tiennyt itse taiteilijasta mitään. Jutun perusteella sain hänestä varsin sympaattisen kuvan. Juttu kertoo Morrisin ajatelleen, että taide kuuluu kaikille ja kaunis koti tekee ihmisestä onnellisemman. Ei ehkä kuulosta 2010-luvulla erityisen edistykselliseltä ajattelulta, mutta oli varmasti aikanaan radikaalia.

Pari sanaa vielä raksarintamalta: paaluttajan piti tulla torstaina, piti tulla perjantaina, pitäisi tulla maanantaina. Mahtaisinko tervehtyä nopeammin, jos jaksaisin hermostua tilanteesta...

6 kommenttia:

 1. Voi , parantele itseäsi ja toisaalta ota kaikki irti sairastelusta ;-) sillä kaikissa asioissa on kaksi puolta ja kannattaa katsoa sitä parempaa puolta . Tavataan toivottavasti maanantaina. Kivoja kuvia ja ajatuksia taas Sinulla. T. Marjatta

  VastaaPoista
 2. Täällähän mä sohvalla "nautin" siitä paremmasta puolesta. Mies toi mustaherukoita puskasta ja keitti vettä :) Lehdet on luettu ja netissä pyöritty. Ehdottomasti tokenen maanantaiksi!

  VastaaPoista
 3. Meidän puuhellan piti tulla alkuviikosta, keskiviikkona, torstaina viimeistään ja perjantaina soittavat ihan kohta kun vaan löytävät sen hellan jostain Posti/Itella/Posti Group (päättäkää jo) logistiikkakeskuksesta. Kyllä se vielä sieltä tulee!

  Sun lomakeiju toi sulle nuhan, että ymmärtäisit tehdä lomalla sitä, mistä koko vuosi haaveillaan; pidellä höyryävää kuppia kädessä ja lukea lehtiä ;D Toivottavasti saat pöpöt häädettyä kun kaikki lehdet on selattu ja alkaa mieli tehdä muutakin kuin teetä ;)

  Sympatiaa täältä sinne, parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olipas hyvin perusteltu sairastelun tarve! Nyt onkin jo paljon parempi olo :)

   Poista
 4. Itselleni kävi ihan samoin, että olin lomalla kipeänä. Mutta lepo vailla työasioita mielessä voi olla lomaa sekin :). Pikaista paranemista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, monelle käy näin. Mut mulla on jo paljon parempi fiilis!

   Poista