sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Omenat & Nenä
Omenasouvi ei ota loppuakseen. Onneksi tänäkin viikonloppuna saimme delegoitua monta laatikollista omppuja uuteen kotiin. Aika monessa perheessä syödään ensi talvena meidän ompputarhamme hedelmistä tehtyä hilloa. Hauska ajatus :)

Osa ompuista on valtavan kokoisia. Tuo säleikkö on ihan normikokoa. Omppu ei!


Itse tein viikonloppuna Punaisen pihlajan (klik) innoittamana uuniomenahilloa. Se on superhelppoa: omput lohkotaan kuorineen, laitetaan uunivuokaan, päälle viskataan sokeria ja mahdolliset mausteet.Itse heitin mukaan mantelilastuja, kun pöydällä pyöri avattu pussi. Toiseen satsiin laitoin inkivääriä. Uunihillon juju on siinä, että hillo kypsyy pitkään, mikä tuo hilloon toffeisen säväyksen.

Meillä on aika vanha ja väsynyt uuni, joten pidin hilloa 150 asteessa kaksi tuntia. Paremmalla uunilla puolitoista olisi varmaan riittänyt.


Ihana kimppu on kadunvarrelta poimittu. En nähnyt kylttiä, mutta luulen, että Turun kaupunki oli nakellut ketokukkasekoituksen joutomaalle. Pläntillä oli niin paljon poimijoita, että minäkin uskaltauduin noukkimaan kimpun.Kukkakimppuakin kauniimpi oli kuitenkin näky kotipihassa omenasavotan jälkeen. Melkein omenaton nurmikko oli helppo surauttaa lyhyeksi.

Yleensä väännän kuulosuojaimiin kanavan, joka soittaa jotain nopeatempoista hittikimaraa, mutta nyt ensimmäinen kirkkaasti kuuluva taajuus sattui olemaan klassista soittava Radio Classic. Sieltä tuli ooppera nimeltä Nenä. Se kertoi venäläisestä virkamiehestä, jonka nenä alkoi elää omaa elämäänsä virkamiehenä. Käsittääkseni oopperassa piikiteltiin 1920-luvun venäläisen virkamieskoneiston suuntaan. Ooppera oli yhtä vanha kuin talomme ja puutarhamme, mutta kovin ajankohtaiselta tuntuvat kaikki kolme.

4 kommenttia:

 1. Voi, musta ei taitais olla asumaan talossa, jonka piha ois täynnä omenapuita! Meidän neljästä puusta kolmessa on omenia, syöntipuun poimin tyhjäksi (ei paha, kun ovat niin pieniä puita), mutta koristeomenapuuiden omput pitäisi kerätä maasta ja puista. Eikä huvita yhtään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, onko minustakaan :D Kaksi puuta on nyt saanut häätötuomion.

   Poista
 2. Kiitos taas omenoista, joista riitti naapurillekin. Kokeilin uunihilloa, tosi helppoa! Terv. K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ja jep, se on niin helppoa, että herää kysymys: miksi vasta nyt tämän tajusin!?

   Poista