sunnuntai 7. syyskuuta 2014

OmppulassaMikä mahtava takakesä :) Täällä on touhuttu hiki hatussa omppujen kanssa. Hilloksi, piirakaksi, sipseiksi, mehuksi. Aina ei mene asiat kuin strömsöössä, mutta joskus kuulkaa menee!

Ettei ihan pelkkiä omenoita olisi, tässä on puutarhaan tongittu salaojakaivanto:
Kävimme viemässä omenoita mehustamolle, minkä jälkeen kurvasimme jätskille. Ja mikä mäihä!


Aika harvoin näkee tätä tarjousta uimarannalla. Ihan strömsöötä, mähän sanoin!


Mutta niin se on, että jokaisella strömsööhetkellä on hintansa. Tämän viikonlopun hinta on kaaos, jota pitäisi ryhtyä nyt setvimään. Ehkä tuolta jostain löytyy myös kameran akkulaturi, ja pääsen eroon kännykällä kuvaamisesta. Tämän postauksen kuvat räpsin ikälopulla kännykälläni.  

 

Onko ärsyttävää vai huojentavaa nähdä sotkua? Ystävä toisesta kaupungista luuli blogini perusteella, että meillä on aina siistiä. 

Ei todellakaan ole! Meillä on vain kykyä ummistaa silmät ja syödä jätskiä kaaoksesta huolimatta. Sellainen sisäinen "summer evening" -filtteröinti :)

16 kommenttia:

 1. Tätä se on jokaisessa taloudessa missä omenankeruu ja tattienkeruu on menossa samaan aikaan. Liedellä porisee omenahillo ja työpöydällä pilkotaan tatteja pakkaseen. Kaaos ympärillä leviää eikä sitä huomaa ennenkuin ei löydy neliösenttiäkään laskutilaa. Siitä huolimatta loppukesän HUIPPUHOMMIA :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, huippuhommia, joiden arvon huomaa viimeistään helmikuussa :)

   Poista
 2. Ehdottomasti huojentavaa!:) Täällä on hiki hatussa raivattu sisätiloja, koska huomenna on aika jokakuukautisen siivouksen. Ei pääse siivoojat hommiin, jos on tavaroita lattioilla ja tasoilla. Mutta niinhän se aina menee, että kun yhteen keskittyy, niin toisaalla ei millään kykene.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tunnistan tuon siivouspaniikin. Meilläkin kävi edellisessä käytännöllisessä ja uudessa rivarikodissamme kahdesti kuussa siivooja, ja aina ennen siivouspäivää keräilimme hermot kireinä tavaroita kaappeihin. Tulipa sentään siivottua säännöllisesti! Tähän nykyiseen sekamelskaan ei oikein voi siivoojaa pyytää, eikä taitaisi kukkarokaan venyä...

   Poista
 3. Voi hyvänen aika, on teillä omppuja!! Mahtava sato. Tämä oli ihana postaus, monessa mielessä. Hyvää tuulta, leppoisaa eloa ja sopivia sutjautuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja tuossa kuvassa on vain pikkuriikkinen osa sadosta! Näkisitpä tunkiomme... Näky on niin irvokas ja kamala, etten aio julkaista sellaista kuvaa koskaan missään. Onneksi omenoita on päätynyt paljon myös ystävien iloksi.

   Poista
 4. Tosiaan ihana postaus! Lämpimiä päiviä!

  VastaaPoista
 5. Mehevä omenapiirakkavinkki: raasta omenat, saat suussa sulavan piirakan. Anoppi ilahdutti viikonloppuna mainiolla omenapiirakalla,jonka salaisuus oli raaste. Voisin paiskata kokonaisella reseptillä, kun olen muistanut pyytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen vinkki, täytyykin kokeilla! Haaveilen myös sellaisesta kakkuvuokaan tehdystä omenakakusta.

   Poista
 6. Tiputus strömsöön maailmasta tapahtui tuon viimeisen kuvan myötä! Auts!!! :D Ihan huippu!
  Tässä huushollissa hilloaminen alkaa ihan näillä näppäimillä, ja luulen että iltaa myöten elämme tuon viimeisen kuvan todellisuutta täälläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts tosiaan, mutta niin lohdullista. Ei tätä meidän omenasouvia pysty pyörittämään täydellisen tyylikkäästi :D Tsemppiä patojen ääreen!

   Poista
 7. Moiks, kiva kun kävit Vehkosuolla, jotta löysin tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä käynyt ennenkin, mutta nyt oli pakko jättää myös kommentti, kun olit tehnyt niin kauniin postauksen :) Tervetuloa seurailemaan meidän omenarumbaa!

   Poista
 8. Todellakin huojentavaa! Ehdottomasti. Sehän se ongelma onkin, kun paneutuu esimerkiksi omenoiden säilömiseen tai vaikka pihan laittamiseen niin kaikki muu huoltotyö jää ja sitten on kämppä täydessä kaaoksessa. Hieno tuo omenapora, vai mikä onkaan nimeltään, haluan samanlaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida minäkään tietää tuon omenakuorijan nimeä, mutta se on kyllä todella kätevä - lukuun ottamatta niitä 51 viikkoa vuodessa, jolloin se vie turhaan tilaa kaapista. Joulupukki toi tuon meille, mutta kuvittelisin, että esimerkiksi Clasulla on samanlaisia.

   Huojentavaa on hyvä. Ei paineita!

   Poista