perjantai 12. syyskuuta 2014

Senttipeliä osa 2


Meillä herättiin aamulla betoniauton jyrinään. Ulkorakennus on edistynyt niin vauhdikkaasti, etten ole edes ehtinyt kuvata kaikkia työvaiheita, mutta nyt oli vuorossa lattiavalu. Viimeksi kirjoitin anturavalusta, ja tässä välissä on tapahtunut paljon: sokkelin rappaus, patolevyn laitto, pohjan soratäyttö, salaojien asennus, routalevyjen laitto, sähkö- ja putkitöitä, ja eilen timpuri aloitti jo runkotyötkin.

Betoniauto oli tällä kertaa isompi kuin viimeksi, eikä mahtunut pihaan. Onneksi myös puomi oli pidempi, joten valu tehtiin kadulta käsin. Tuli samalla katkaistua katu liikenteeltä, mutta onneksi kotikatumme ei ole umpikuja, vaan korvaava reitti löytyy helposti. Hiukan kyllä jännitti, josko joku nostaa mekkalan, mutta onneksi kaikki sujui ilman draamaa. (Tässä tulikin nyt tosi monta onneksi-sanaa peräkkäin. En lähde niitä vaihtamaan, koska onhan tässä tosiaan ollut onnea matkassa.)Kiinteä osa letkua ei riittänyt perille asti, mutta siihen saatiin jatkopala. Perheen pienin ihmetteli tapahtumia yläkerran ikkunasta.Siinä se nyt on, meidän tuleva pihasaunamme. Kuvassa etualalla olevaan päätyyn tulee varasto, keskelle pesutilat ja toiseen päätyyn takkahuone/tupa. En oikein tiedä, millä nimellä sitä pitäisi kutsua: takkahuone kuulostaa ihan 60-luvun tiilitalolta ja saunatupa hieman harhaanjohtavalta.

Jouluksi saunaan -toive ei taida toteutua, koska lattiavalun paksuus on 15 senttiä, ja laatta kuivuu (kai) noin sentin viikossa. Josko ystävänpäiväksi? Tai juhannukseksi?

11 kommenttia:

 1. Oi, miten vauhdikkaasti teidän projekti eteneekään, hienoa!
  Tekis mieli vielä teidän omppuja, mutta katotaan saanko aikaseks tulla noutaan niitä.
  Mukavaa viikonloppua. t. K

  VastaaPoista
 2. Vau! Nopeasti edistytte, uudisrakennuksen paikka näyttää hyvin luontevalta tontilla, onko samalla paikalla ollut aiemmin joku piharakennus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan samalla paikalla oli ennenkin ulkorakennus. Purimme sen pois. Tämä uusi rakennus on tavallaan versio 2.0 samasta talosta. Vanhassa ulkorakennuksessa ei tosin ollut saunaa. Se oli palvellut kanalana, verstaana, autotallina ja varastona.

   Poista
 3. Hienosti etenee rakentaminen!
  Täälläpäin ainakin ennen rakennettiin piharakennuksiin mökötupa. Minusta tuo nimitys on kerrassaan viehättävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökötupa :D En ole aiemmin kuuullut koko sanaa! Mökötetäänkö siellä saunan jälkeen? "Oli kyllä minun vuoroni heittää löylyä."

   Poista
  2. http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305549465705

   Tämän linkin takaa löytyy yksi juttu mökötuvasta :D
   Miesten turvakoti, hah...

   Poista
 4. Teillä tapahtuu, vau! Meidänkin pitäisi alkaa saunaremppa, toivottavasti talvi ei yllätä ennen sitä. :)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. No viimeistään juhannukseksi! Tuosta se vaan sitten nousee, teidän sauna! wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja luultavasti jo vähän ennenkin :) Nyt pitäisi tehdä valtavasti päätöksiä sisäpintojen suhteen. Ulkonäkö on onneksi määritelty jo ennen rakennusluvan hakemista. Siitä tulee punainen lato :)

   Poista