tiistai 28. lokakuuta 2014

Jälkijunassa ja etukenossa sesonkeihinEiliseltä puutarhamyymäläreissulta tuli kotiin paitsi iso kasa kukkasipuleita myös kolme jaloleinikin vartta.

Jaloleinikkien kausi on juuri aluillaan, enkä pystynyt vastustamaan niitä. Aika tyyriitähän ne ovat, mutta kutsutaan sitä vaikka lohtushoppailuksi. Talviaikaan siirtyminen on meillä melko pökerryttävää, kun muksu on niin aamuvirkku. Puoli kuusi tuntuu aika erilaiselta kuin puoli seiska. Mutta puoli kuusikin on hiukan siedettävämpi, kun voi siemailla sumppinsa jaloleinikkejä katsellen.

Yleensä havahdun kukka/juhlapyhä/leivos/amerikkalaiset erikoisuudet -sesonkeihin jälkijunassa. Toisaalta jatkan sitten vähän pidempään. Esimerkiksi joulu ei ala meillä marraskuussa, mutta se jatkuu kyllä pitkälle loppiaisen yli. Osalla homma taitaa mennä päinvastoin: sesonkiin harpotaan etukenossa ja aaton hulinoiden jälkeen kaikki siivotaan pikavauhtia pois.

Kukkasipulisesonkiin kannatti muuten havahtua myöhässä: niitä sai nyt -70 prosentin alennuksella. Raaskin ostaa myös muutaman jättilaukan sipulin. Toivottavasti ensi kevään jättilaukkakukkasesonki tulee etukenossa.

6 kommenttia:

 1. Kauniita... olen ihan kukkafriikki. Kyllä kukista saa niin hyvän mielen. Ihailen täällä joka päivä viikonloppuna saamiamme kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa :) Etenkin nyt, kun ulkona ei enää kuki, maljakollinen pelastaa paljon.

   Poista
 2. Kyllä ne jättilaukat oli kaikista hienoimpia törröttäjiä, mitä viime syksynä multaan piilotin, olivat upeita vielä kukinnan päätyttyäkin.

  Eilen istutellessa (tosiaan ne kurahousut jalassa) tulppaaneita, vastaan tuli aika paljon vanhoja sipuleita ja sitten en enää muistanutkaan mitkä ovat monivuotisia ja mitkä yksivuotisia, jätin sinne ja katson keväällä. Kuitenkin, kun tuli niitä uusiakin sipuleita hamstrattua sieltä alesta, on pakko tehdä yksi uusi penkki, jonne laitan pelkkiä sekalaisia sipuleita, keväällä sitten ehkä jonkun perennan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin kovasti, että jättilaukkani onnistuisivat. Taisin jättää ne vähän lähelle pintaa... Toivottavasti en liian.

   Poista
 3. Voi, mä olen NIIN suuri leinikkifani! Ihania! Ja viikonloppuna muuten nappasin pihalta komeamaksaruohoa, kun oksa meni niin maata myöten. Kukkiin satsaaminen ei mitenkään voi olla turhaa ja tuhlaamista! Mulla on vielä sipulit istuttamatta, mutta näyttää siltä, että niitä ehtii istuttaa vielä monen monta viikkoa, jos sipuleita vaan kaupasta löytyy.:)
  Laitoin paketin sulle eilen postiin. Luulisi sen huomenna olevan perillä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuli perille :) Kiitos! Aivan loistava ajoitus. Muistutus siitä, että maailmassa on paaaaaaljon iloa ja hyvyyttä.

   Poista