maanantai 6. lokakuuta 2014

KeltaistaYksi lempiväreistäni on "keltaisen tummemmat sävyt". Siis sellaiset okran, sinapin, kypsän viljan ja lakastuneiden lehtien sävyt. Näitä kirkkaita mutta syviä sävyjä on nyt runsaasti tarjolla, kun ruska-aika on alkanut. Ainakin täällä Turun seudulla ruska tuntuu olevan tänä syksynä aivan erityisen kaunis. Tai sitten omat silmäni ovat tänä syksynä erityisen avoinna.


Nämä keltaisen sävyt ovat Nautelankoskelta, jossa kävimme viikonloppuna retkellä. Nautelankoski on Turun pohjoispuolella Liedossa oleva museo- ja muinaismuístoalue. Siellä pauhaa Aurajoen pisin koski.


Myös kotona on keltaista. Makuuhuoneen Kiurujen yö -tapetti vaihtaa sävyä vuodenaikojen ja valon mukana. Keltaisen sohvatyynyn koristaman sohvan edessä palavat keltaiset kynttilät.
Keltaisen huumassa minulle tuli kiusaus katsoa, mitä googlepsykologi sanoo keltaisesta pitävistä ihmisistä. (Googlepsykologia on keittiöpsykologin nopea työkalu: hakusana googleen ja totuus löytyy listalta.) Tuloksista ylin, MTV3:n vanha artikkeli (klik), sanoo näin:

"Keltainen on onnen, viisauden ja mielikuvituksen väri. Keltaisesta pitävät seikkailunhaluiset ihmiset, jotka etsivät aina jotakin uutta. Keltainen kuvastaa aurinkoista ja nokkelaa luonnetta. Keltaisesta pitävillä on usein hyvä bisnesvainu ja huumorintaju. Tällaiset ihmiset ovat yleensä hyvin selkeitä ja ajattelevaisia, mutta saattavat silloin tällöin valita vapauden ja toiminnan vastuunkannon sijaan."

Jotenkin hämmentävän tutulta kuulostaa tuo keltaisesta pitävä ihminen! 

6 kommenttia:

 1. Mä en ole oikein koskaan ollut keltaisen ystävä...ollut kai liian hyvässä muistissa ne ajat, kun sitä keltaista käytettiin aina tummanruskean ja erilaisten vihreiden ja ties minkä kaverina. Tänä syksynä olen jotenkin hurahtanut juuri tuohon okran-tai oljenkeltaiseen. Ostin jopa keltasävyisen huivin, ja olen pitänyt sitä paljon, yllätys, yllätys, ruskean kanssa!;))

  Kiurujen yö on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt keltaiset ja ruskeat, kohta kasarivuosien persikkaa ja muita ihanuuksia ;)
   Kiurujen yö on edelleen kiva. Hiukan jännitti laittaa noin "räväkkä" tapetti, mutta eipä ole ainakaan vielä harmittanut kertaakaan.

   Poista
 2. Hienoja kuvia koskesta. Kiitos tosi paljon, kun haitte pojat mukaan! He olivat innoissaan puiden halaamisesta 😊. Mukavaa lokakuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puiden halailu oli T:n keksintö, joten olipa onni, että haimme pojat :) Pääsimme me muutkin sitten voimaantumaan.

   Poista
 3. Tykkään ihan hurjasti tästä kuvailemastasi murretun keltaisesta värimaailmasta - joka on itseassa se sama, mikä luontoäidinkin väripaletista löytyy. Selittää varmaan osaltaan sen, että syksy on ihan lempivuodenaikani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on mun lemppari, mutta kyllä näin aurinkoinen ja kaunis syksykin on todella hieno. En ihmettele valintaasi :)

   Poista