keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Omppupuut näkyvät! (+ rahanarvoinen vinkki rakentajille)

Näkymä kylpyhuoneesta. Ikkunan alle tulee amme, jos se mahtuu siihen nätisti. 
Jos ei mahdu, ikkunan alle tulee "pesupenkki" vateineen.

Blogiani pidempään seuranneet tietävätkin jo, että talossamme on yksi suuri puute. Tai no pitäisi varmaan tarkentaa, että yksi suuri puute, josta olemme tietoisia. Se on pihalle päin olevien ikkunoiden puute. Kunnolla pihalle eli omenatarhaan näkee tasan yhdestä ikkunasta, joka on kapoinen eteisen ikkuna.

Uusi pihasauna ei kärsi samasta ongelmasta. Saunatuvasta, kylpyhuoneesta ja varastosta näkee suoraan puutarhaan. Nyt kun tuulensuojalevyt ovat paikoillaan, voi rakennuksen sisällä jo katsella näkymiä. Ja kun kuvittelee rakennustarvikeläjät pois, näkymät ovat oikein mukavat.


Nämä omppupuut näkyvät varastosta. Maisemaa häiritsevä pressuvarasto saa lähteä, 
kunhan saunarakennus valmistuu.


Kuvassa on saunatuvan pääty, joka jää kolmen viimeisen kattotuolin matkalta ylös asti auki. Tämä päätös viivytti kattotuolitoimitusta, kun kolme kattotuolia tehtiin kertopuusta ilman naulalevyjä. Mietinnässä on, jäävätkö kattotuolit tuollaisiksi vai käsitelläänkö ne jollain.


Varaston toisesta ikkunasta näkyvä klapikatos on siirtouhan alla, kunhan uusi
klapikatos saadaan valmiiksi - tai siis ensin alulle. Pari postausta sitten, kun kirjoitin Joni Rouskun tutkimuksesta (klik), oli käsittelyssä myös tietotyöläisten syhyävät kämmenet. Kunpa saisi tehdä jotain fyysistä ja näkyvää ja pysyvää! Nyt kun tämä pihasaunan alku on noussut vauhdikkaasti tontille, ja palkattujen rakentajien lisäksi olemme tehneet paljon itse, tuntemukset ovat kieltämättä hykerryttävät. 

Vielä äsken oli monttu, nyt on hieno aihio puutarhanäkymillä. 

Vielä lopuksi turunseutulaisille vinkki: Turun Puukeskuksessa on loppuunmyynti. Mies kävi tänään hakemassa sieltä rakennustarvikkeita, ja alennukset olivat tuntuvia.

6 kommenttia:

 1. Näkymät on tosiaan hykerryttävät: sekä rakennus, että omppupuut.:)

  VastaaPoista
 2. Kiitti :) Mä kans olen hyvin hyvin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 3. mahtavaa, asiat etenevät ja näkymät ovat kaiken a ja o!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merinäkymä ois paras, mutta nää ovat toiseksi parhaat ;)

   Poista
 4. Ihanat maisemat ja miten ne vaihtuvatkaan vuodenaikojen mukaan... ajattele miten seuraat jatkossa maisemia lämpimässä kylvyssä köllötellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo miettinyt sitä! Talvella pitää vaan kylpeä keskellä päivää, jos haluaa nähdä yhtään mitään. Mut kesällä voi kylpeä vaikka yöllä :)

   Poista