maanantai 13. lokakuuta 2014

Ulkosaunan laattavalintoja


Edellisen postauksen monttu on ja pysyy, mutta edistystäkin on tapahtunut. Myös sisustusrintamalla!

Valitsimme ulkosaunaan lattialaatat. Saunatupaan tulee punainen lattia. Tämä oli tosi pitkän harkinnan tulos - ehdimme jo kerran ostaa yhdet toiset punaiset laatat, mutta kärräsimme ne takaisin kauppaan. Nämä nyt ostamani ovat tilaustavaraa, ja lasku tipahtaa kohta maksettavaksi, joten se on menoa nyt. Lattiasta tulee ihan oikeasti punainen! Mikä merkillinen päätös aikakaudella, jolloin kaikki laatat tuntuvat olevan harmaita. Odotukseni on, että punainen laatta tekee tilasta kodikkaan ja lämpimän - sellaistahan saunatuvalta toivoo.

Harmaasta puheenollen: kylpyhuoneen ja saunan lattiasta tulee harmaa. Saunatuvan punainen lattia saumataan harmaalla, ja kylpyhuoneen puolella koko lattia onkin sitten se 2010-luvun kylppäriklassikko harmaa. Laatta on pinnaltaan kuhmurainen ja väriltään epätasainen. Vaikka harmaa kymppikymppi on tylsähkö laattavalinta, toivon lattian näyttävän kuitenkin eläväpintaiselta ja sielukkaammalta kuin ihan tasainen ja tasavärinen näyttäisi. (Käytinkö juuri laattalattiasta sanaa sielukas?!)

Etenkin mies haaveili, että pesuhuoneeseen olisi tullut jokikivilattia (erittäin sielukas!), mutta tulimme yhdessä siihen tulokseen, ettei huokoinen luonnonkivi ole meitä varten. Laiskahkoille rätin heiluttajille lasitettu keraaminen laatta on turvallisempi vaihtoehto.


Laatat ovat Pukkilasta. Ostimme sieltä myös viime vuonna laattoja, kun remppasimme päätalon vessoja ja kylppäriä. Silloin ostoslistalla oli kuusikulmaista laattaa kahdessa eri koossa. Blogiini tullaan tosi paljon hakusanalla "kuusikulmainen laatta", mistä olen päätellyt, että sen suosio on nousussa. Kysyin asiaa myyjältä, ja hän totesi, että kuusikulmaisen laatan myynti on kasvanut tosi paljon vuoden sisällä. Hauskaa, miten yksittäinenkin bloggari voi päätellä hakusanoista trendejä.

Oletukseni on, että "punainen lattialaatta" ei aiheuta hakusanaryöppyä :D Jännittävää nähdä, millainen lattiasta tulee.

12 kommenttia:

 1. Äläs sano! Mistäs sitä tietää, jos vaikka punaiset laatat olisivat vuoden päästä "kuuminta hottia".;)

  Minun silmääni laattavalinnat näyttävät erittäin hyvälle, myös tuo punainen. Räsymatot siihen tuvan lattialle vielä, niin onpa kodikasta ja lämmintä! Meillä on myös vessoissa ja kylppärissä tuollaista harmaata 10x10 laattaa. Jos ei muuta, niin se on aika ajaton valinta.:P Laattojen kanssa ajattelin, että on parempi ottaa varman päälle, sillä eipä noita laattoja jatkuvasti vaihdeta. Jos nyt laatoittaisin kylppärin, niin valitsisin joko luonnonkivilaatat tai valkoiset laatat, joiden väliin tulee ne mustat pienet laatat. Ennen kuin remppa on ajankohtainen, ehtii mielikin muuttua vielä monen monta kertaa.;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkivilaatat ovat kaikissa muodoissaan kauniita, mutta niissä on myös kaikissa se sama huokoisuuden ongelma... Harmaa on tietty tylsyydessään myös ajaton. Jotain luonnonkalliofiiliksiä voi saada myös tuosta harmaan ja punaisen yhdistelmästä. Ahvenanmaalla on punaisia kallioita, täällä meillä harmaita.

   Poista
 2. Sielukkaalta näyttää :D Odottelen mielenkiinnolta millaiset lattiat ovat valmiina, itselleni on tullut yllätyksiä kuinka erilaisilta laatat näyttävätkään isona pintana ja saumausten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan itsekin innolla :D Eihän noiden näytelaattojen perusteella oikein osaa hahmottaa, miltä se sitten lopulta näyttää. Toivottavasti tulee hienot!

   Poista
 3. Tuo punainen laatta on erityisen kaunis. Pidän sen pinnan rosoisuudesta. Hyvä valinta. Harmaa laatta saunatiloissa on toimiva (kokemuksen syvä rintaääni puhuu) varsinkin, jos ja kun saunassa on puulämmitys. Mukavaa viikkoa sinne Omppulaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meille tulee saunaan sähkö- ja puukiuas. (Miehen pakkomielle. Minusta yksi kiuas olisi riittänyt.) Ja kun saunaan ja pesuhuoneeseen kuljetaan takkahuoneen kautta, puuroskaa on luvassa joka paikkaan... Mukavaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 4. Ihan superhyvännäköinen toi punainen laatta!
  Mitä tulee tähän harmaaseen... oon havainnut katellessani telkkaria, että ihmiset eri puolilla maailmaa jostain syystä valkkaa sisustukseen paljon sellaisia sävyjä ja värejä, joita on ympäristössä muutenkin. Että täällä sitten harmaata. Miksei vaikka just punaista, tai keltaista tai sinistä tai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska huomio :) Havaintosi on tavallaan totta myös meillä. Miehen jokikivipuhe alkoi, kun olimme saaristossa. Uimme rannalla, jossa oli paljon pieniä kiviä.

   Ei tullut kivilattiaa, mutta tuli kuitenkin harmaan sävyjä ja tuollaista punaistakin löytyy saaristosta.

   Poista
 5. Oi tulee varmasti hienot lattiat!

  Mun pitää aina käydä hivelemässä niitä kivilaattoja rautakaupassa, nytkin oikein hyrisyttää kun muistelen sitä tuntua... Laiskana lattianpesijänä myös olen miettinyt, että jos sitten joskus laittaisi niistä vain ihan pienen alueen suihkun alle, siihen kohtaan missä seisotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskalle kuuraajalle sanoisin, että se suihkun seisomakohta on _huonoin mahdollinen_ paikka niille kiville. Suihkussa rasitus on kova, ja se punainen ällö suihkulika jämähtää kiviin. Näin ainakin Baukkarin myyjä sanoi meille :D

   Mutta on se kivikko vaan niin ihanan tuntuinen jalkojen alla. Keksisinköhän sittenkin jonkun pienen kohdan niille...

   Poista
 6. Meille on tulossa uuteen kotiin alakertaan punainen lankkulattia! :D Joten ei sitä tiedä mikä villitys siitä vielä tulee! ;) Nuo punaiset laatat ovat todella hienot. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen lankkulattia kuulostaa erittäin hienolta - ja käytännölliseltä. Meillä on valkoiseksi maalattu lautalattia, joka näyttää aina enemmän tai vähemmän likaiselta.

   Poista