maanantai 27. lokakuuta 2014

Uusia alkuja


Havahduin aamuyöllä ääneen, joka tuli tuulen ja sateen vihmoessa peltikattoon. Alkusyksyllä nautimme takakesästä, ja nyt vuorossa taitaa olla takasyksy. Mittari näyttää yli kymmentä lämpöastetta! Hetken pakkasen kovettamana ollut piha on taas yhtä savivelliä ja lätäkköä. Joten: vielä ehtii ehkä tehdä jotain pihan pelastamiseksi.

Nappasin anopin kukkapenkistä maksaruohoa vaasiin. Se näyttää kauniilta. Jos maksaruoho ymmärtää kasvattaa juuret ja pakkanen pysyä vielä tovin poissa, pääsee maksaruoho vielä tänä syksynä/talvena maahan.Arkivapaan kunniaksi ajattelin kipaista myös puutarhamyymälässä. Kukkasipulit ovat nyt tarjouksessa. Jos kaivan niitä oikein paljon tuhoutuneiden kukkapenkkien paikoille, en kohtaa keväällä pelkästään savipeltoa. Kukkasipulien istuttaminen palkitsee (yleensä) upeasti. Nämä kaivoin maahan viime syksynä, ja kesäkuussa näytti tältä:


Joko saa haaveilla ensi kesästä?

4 kommenttia:

 1. Saa haaveilla kesästä, kohtahan se taas on.
  Alennussipulit odottavat vielä pusseissaan tuolla jossakin ja siihen taitavat kuivahtaa, ei tee yhtään mieli mennä sateessa niitä piilottamaan maahan. Kuitenkin takaraivossa tikittää se mahdollisuus, että keväällä sitä katselisi ihanaa tulppaanimerta. Ehkä kannattaisi pukea kurahousut jalkaan.

  Pidän kovasti tuon nojatuolin kankaan sävystä ja aiemmin kirjoittamistasi keltaisen sävyistä myös. Odotan jo sitä, kun saan avata keltaisen Kiurujen yön tapettirullat ja laittaa ne seinään, ne kun ovat odotelleet ruokatilan valmistumista jo yli vuoden rullalla, hiljaa kaapin perällä.

  Maksaruoho pitäisi nimetä uudelleen, vaikka viimeiseksi kesän pilkahdukseksi, sillä tuollainen maksalaatikkonimi ei anna oikeutta hienolle ja kiitolliselle kasville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä niin oikeassa tuon maksan kanssa! Maksalaatikko, maksaläiskä, maksa lasku! Ei tuu ei mitään kaunista tuosta mieleen. Googlettamalla varmaan selviäisi, miksi kaunis kukka kantaa noin rumaa nimeä.

   Mä kömmin eilen tihkusateessa pihalla. Savipeltoon en uskaltanut lopulta sipuleita laittaa, kun oli niin tiivistä ja märkää maata, mutta kaivoin niitä pariin kukkapenkkiin, jotka säästyivät kaivuutöiden täystuholta. Suosittelen kurahousuja! Farkuissa oli aika kostea fiilis.

   Poista
 2. Tuo toka kuva kolahti kauneudellaan totaalisesti meikäläiseen!

  Ja edellistä kompaten, Maksaruoholla pitäisi olla jokin kauniimpi nimi (vaikka Purppurakukka)!

  t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kuulla, että näit kuvassa jotain kaunista :)

   Mun silmiin olohuone on lähinnä sellainen "ruman kaunis". Haluaisin muuttaa monta juttua, mutta ennen mahdollista laajennusta ei kannata. Nyt ongelmana ovat esimerkiksi älyttömän vinot seinät, kun pahvit ovat painuneet isoille kupruille. Ei voi laittaa edes verhoja, kun ne eivät pääsisi laskeutumaan vaan nojailisivat seiniin...

   Purppurakukka olisi hyvä. Tai purppurapallo!

   Poista