lauantai 15. marraskuuta 2014

Se hetki, kun ehtii siivota hamahelmet


Harmaa marraskuu kiitää sellaista vauhtia, ettei paremmasta väliä!

Pikakelattu marraskuu. Mikä kaunis sanapari. Pikakelauksen on aiheuttanut monen asian summa: kasauma monenlaisia kekkereitä ja juhlia, ulkorakennuksen vaatima huomio, työt. Kohta alkaa puolestaan pikkujoulusuma, joten pikakelailu jatkunee sujuvasti jouluun asti.


Tänään ehdin sen verran pysähtyä kotiaskareiden ääreen, että raivasin uuden maton näkyviin. Se on muutaman viikon takaisen saapumisensa jälkeen ollut hamahelmien/legojen/ikiliikkujan/sälän peitossa. En varsinaisesti ihmettele: pehmeä villamatto on vaan niin paljon mukavampi paikka leikeille kuin kylmä lautalattia. Tuossa tulikin jo selitys maton ostamiselle, lattia on kylmä.

Pitkäaikainen ja -muistinen blogini lukija saattaa nyt mietiskellä, että ostin myös viime syksynä olohuoneeseen itämaisen villamaton. Kyllä, kyllä, mutta se matto majailee nykyään makuuhuoneessa. Sielläkin on kylmä lattia!


Olen supertyytyväinen näihin mattohankintoihini. Aitoa villaa, kestävää, lämmintä, ajatonta. Ja kun kaikki muu on enemmän tai vähemmän vinksallaan, eivät "konservatiiviset" matot heitä tunnelmaa kuitenkaan liian juhlalliseksi.

Tähän viikonloppuun on luvassa vielä lattarirytmejä - ja eka pellillinen joulutorttuja!

    

No, oikeasti noista aamulla tehdyistä joulutortuista on jo puolet syöty.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

11 kommenttia:

 1. Sopii loistavasti - ehdottomasti hyvä hankinta ja tuo paitsi todellista, myös visuaalista lämpöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, punainen matto kiva, kun olkkarin seinät ovat toistaiseksi valkoiset. Kesällä aion kyllä rullata villamatot tauolle, mutta tähän kylmään talvikauteen ne passaavat hyvin.

   Poista
 2. Mistä olet tehnyt mattohankintasi? Meilläkin suositaan! Ja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän uuden maton tilasin netistä Carpetvistan alennusmyynnistä, ja viime syksynä ostin maton Ikean alesta. Sen verran tyyriitä mattoja, että olen suorastaan kytännyt aleja. Hyvällä tuurilla vastaavia voisi löytää myös kirppiksiltä, mutta itse olen törmännyt vain niihin tekokuituisiin plyysiversioihin.

   Poista
  2. Kirppareilla tulee harvoin vastaan ja ne plyyshiset ei pysy lattiassa (ainakaan meillä!), sen verran vilkasta menoa.. Pitääpä kurkata tuo Carpetvista, olisiko alessa jotain hillitympää kuviota, normihintasena ei kyllä raaski ostaakaan.. Kiitti vinkistä!

   Poista
 3. Katsokaas myös huuto.netistä, antiikki / itämaiset matot osastolta! Meidän villamatot ovat sieltä, murto-osalla uusien hinnoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Toristakin saattaa löytää. Itsekin kyttäilin säännöllisen epäsäännöllisesti palstoja, mutta en törmännyt löytöihin. Hinnat ovat kyllä usein paljon huokeammat kuin uusissa, joten kärsivällinen kyttäily palkitaan.

   Poista
 4. Kiitos näistä loistavista mattovinkeistä. Oon kytännyt vastaavia, mutta hinnat kauhistuttavat joka kerta. Ehkä veronpalautuksilla elämä risaiseksi ja uus matto lattiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! Mitäs mä tekisin palautuksilla.... Ai niin, mullahan ois tossa toi ulkorakennusraksa puolivalmiina.

   Poista
 5. Mä kyllä muistan sen edellisenkin, ja täytyy tunnustaa, että siitä lähtien olen vilkuillut samantyyppisiä, jos vaikka tuonne työhuoneeseen...Se on meillä selkeästi viilein huone ja kaipaisi maton tuomaa tunnelmaa.:) Ihana!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työhuoneeseen tuollainen sopisikin mielestäni mainiosti. Paljon kirjoja ja lämminhenkiset matot - ei voi mennä vikaan.

   Poista