tiistai 25. marraskuuta 2014

Tonttuilua- Äiti, äiti, voitko kuvitella, meillä oli koulussa koe, ja siinä piti laittaa, että tontut ovat satuolentoja, vaikka niitä on oikeasti olemassa. 

- No, tontut taitavat olla sellaisia, että osa uskoo niihin ja osa ei.

- Opettaja ei taida uskoa, vaikka niitä on!


Juu-u, meillä on pieni tonttukriisi päällä. Lapsi on ihmeissään, kun koulussa luetaan tontut satuolennoiksi, ja äiti on ihmeissään, kun yhteiskunta tällä tavalla nakertaa pienen ihmisen lapsekkuutta ja äidin hyvin toimivaa motivaatiolausetta. Tontut katselevat!

En suostu uskomaan, että tonttuihin uskominen olisi merkittävä ongelma, joka on syytä kitkeä johonkin tiettyyn ikään mennessä. Hyvänen aika, nehän ovat vain tonttuja! Ja saa kai sitä aikuisetkin tonttuihin uskoa, jos haluavat. Kyllähän sitä paljon erikoisempiinkin olentoihin uskotaan.

Itse en taida uskoa tonttuihin, mutta muutamaan jouluiseen asiaan uskon.


Uskon siihen, että partiolaisten adventtikalenteri on paras joulukalenteri. Perustelut: Ekan luukun saa avata jo marraskuussa ensimmäisenä adventtina. Lisäksi monen numeron kohdalla tietää jo etukäteen, mitä luukusta tulee, mikä tuo mukavaa turvallisuuden tunnetta.


Uskon myös siihen, että jouluvaloilla on monia positiivisia vaikutuksia. Meidän ekat jouluvalot laitoin keittiön avohyllyyn. Jouluvalot antavat kaunista valoa, luovat tunnelmaa, patistavat siivoamaan. Ja muistuttavat siitä, että ensi kuussa päivä alkaa jälleen pidetä ja valo palata.

6 kommenttia:

 1. No voi surku! Mä yritän aina olla kieli keskellä suuta, kun pienten kanssa puhutaan joulusta. Meidän pojat on uskoneet tosi pitkään pukkiinkin, ja nuorempi oli kyllä tosi pettynyt ekana jouluna, pari vuotta sitten, kun pukki ei enää tullut, vaan lahjat tupsahti eteiseen saunan aikana...Taidan olla itsekin niin hullu, että pikkasen haluan vielä joulun satuun uskoa ja antaa lasten uskoa siihen myös.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin käy pukki, ja ainakin tähän mennessä pukki on nauttinut suurta suosiota. Kyllä se maailma ja maailman pahuudet ehtii pienet yhyttää ajallaan. Minusta on vain ihanaa, kun saavat olla pitkään lapsia ja lapsellisia.

   Poista
 2. Mä uskon vielä aivan täysillä tonttuihin ja joulupukkiin ja niin saa lapsetkin uskoa :D Ja totta joka sana, partiolaisten joulukalenteri on aivan paras. Mutta olipa mulla tänne Omppulaan muutakin asiaa, ONNEA arvonnan voiton johdosta, laittaisitko yhteystietosi osoitteeseen suklaamatenki (at)gmail.com niin laitetaan sulle numerolätkiä tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva uutinen! Kiitos :) Laitan postia.

   Poista
 3. Mä kans tykkään partiolaisten joulukalenterista, ja muuten tästä sinun blogistasikin tykkään ja liityin lukijaksi Bloglovingiin. Entisenä turkulaisena Turku-jutut kiinnostaa aina, se kun on rakas kotikaupunki. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kati ja tervetuloa lukijaksi!

   Tosi kiva kuulla, että Turku kiinnostaa. Mua välillä pelottaa, että turkulaisuutta tulee postauksiin liikaa ;) Murteella en ala kirjoittaa, sen voin luvata!

   Poista