lauantai 20. joulukuuta 2014

Lähiluomuartesaaniomppusuklaasipsit


Koska Suvi on niin kiireinen siivotessaan kaappeja, tänään blogivieraana kirjoittelee Martha Stewart. Martha näyttää, kuinka oman puutarhan ompuista jalostetaan lähiluomuartesaaniomppusuklaasipsejä.

Valmistelut pitää aloittaa jo kesällä, jolloin ohuet omenaviipaleet laitetaan kuivuriin. Kuivat viipaleet laitetaan purkkiin ja purkki valolta piiloon keittiön ruokakomeroon. Tai jos ei ole ruokakomeroa, myös kaappi käy.


Joulun koittaessa omppuviipalepurkki nostetaan esiin ja suunnataan kauppaan, josta jokainen voi valita mieluista suklaata. Martha haluaisi suosia terveellistä tummaa suklaata, mutta kun se Fazerin joulusuklaa on niin herkullista. Ja sopii niin hyvin ompun kaveriksi! Omput dipataan sulaan suklaaseen ja kuivatellaan leivinpaperin päällä.


Valmiit lähiluomuartesaaniomppusuklaasipsit laitetaan kauniisiin rasioihin tai jos ei ole rasioita, taitellaan sellofaanista pussukat. Joulu on lasten juhla, joten perheen pienimmät kannattaa lahjoa tekemään etiketit! 


Ja nyt Martha suuntaa pelaamaan Inkan Aarretta!

 

7 kommenttia:

 1. Voi miten ihanalta kuulostaa! Nyt oikeasti harmittaa, ettei mulla ola niitä kuivattuja omenasiivuja.;D Ihanaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. js jotta tulisi riittävästi ihania juttuja, niin lisätään tähän vielä yksi ihana.;)))

   Poista
  2. Ihanaa ihanaa ;) Ihanaa joulua Taina!

   Poista
 2. Herrrkullisen näköiset lahjar! Ja ihana Martha! :D (Käske se meillekin ompelemaan viirinauhaa, se olisi ihan sen hommaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm.... En ole varma, sujuisiko viirinauhan ompelu häneltä. Kaapissa taitaa olla ostettu versio ;) Laaduntarkkailua suoritettiin toki myös: herkullisia ovat!

   Poista
 3. Voi Omppulan Marttaa, minkä herkun meille postasi. nam, nam, mutta kuules, kyllä sun pitäisi keksiä joku kunnon nimi noille. Joku riittävän pitkä siis, tommosen lyhyen sijaan, esmes Omppujan Martan lähiluomuartesaaniomppujoulusuklaasipsit ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sieltähän tuli oiva tuotekehitysidea! Ensi vuonna pyydän Martan valmistamaan näitä jo sesongin aluksi, jolloin saamme nauttia lähiluomuartesaaniomppupikkujoulusuklaasipseistä!

   Poista