tiistai 2. joulukuuta 2014

Niin rumaa että onkin kaunista (tai sitten ei)Aurinko paistoi Turussa marraskuussa yhteensä 5,1 tuntia. Näin kertoi MTV3:n uutiset. Ei ehkä pitäisi valittaa: Kuopiossa aurinko paistoi 12 minuuttia koko kuussa. Se tekee huikeat 24 sekuntia per päivä.

Hiljaseks vetää.
Kävin arkivapaan kunniaksi tänään keskipäivän lenkillä. Pilvipeite oli (taas) paksu, eikä aurinkoa näkynyt. Kellosta katsoin, että on keskipäivä. Ei siis muutosta marraskuuhun verrattuna, vaikka joulukalenterista onkin kolme luukkua auki.

Kiero hakee lohtua ajattelemalla, että tämä on jo niin kamalaa, että kääntyykin kauniiksi. Mutta vaikea sitä on ajattelemalla pelastaa: neljäs vuodenaika ilman valoa ja lunta on ankea. Mutta se ei ole harmaa, kuten aina sanotaan. Se on värisävyltään aurajoenruskea.

Päivän omakuva on sekin otettu ruskeassa ympäristössä. Teippasin saunalla seinäpaperien saumoja.2 kommenttia:

  1. Helsingissä paistaa parhaillaan aurinko ja kivaltahan se näyttää - työhuoneen ikkunasta kun katsoo...Kotiinlähdön hetkellä onkin sitten jo pikipimeää. Maailmankaikkeuden värikartta on tarjoillut kyllä nyt ihan kiitettävästi tuota sävyä nimeltä "eiminkäänvärinen." Tulispa jo lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pieni hetki, kun lunta jo oli, oli niin valoista tähän mustuuteen verrattuna. Vaikken tykkää pakkasesta, lunta toivon minäkin!

      Poista