perjantai 26. joulukuuta 2014

Valkeaa jouluaJoko saa somettaa? Vai onko Tapaninpäivä vielä "hiljainen päivä"? Sellaista mietin, kun kävin joulun valokuvia läpi. Olen aina ollut seurassa viihtyvää sorttia, ja muistan jouluista sen tunteen, kun halusi mennä kavereille, mutta ilmassa leijui sekoitus joulurauhaa ja häveliäisyyttä. Nyt se sama tunne tuli mieleen, kun päätin laittaa blogiin muutaman joulukuvan. Onkohan ihan soveliasta? Oli tai ei, tässä pari valkoisen joulun fiiliskuvaa.Parasta tässä joulussa on lumi. Olemme käyneet joka päivä pulkkamäessä. Etenkin tänään, kun pakkasta oli vain pari astetta, ulkona oli mahtava sää. Joimme kaakaot kädet paljaina, eivätkä sormet palelleet.Vanhempieni luona ihmettelimme höyryävää merta, joka on juuri saamassa jääpeitteen. Rannan lähellä on iso mereen laskeva oja, joka rätisi ja paukkui kovaan ääneen pakkasessa. Lapsi näytti suorastaan pelokkaalta. (Se samainen lapsi, joka voi katsoa telkusta räiskettä ja pauketta kamalalla äänenvoimakkuudella.)


Huomiseksi on luvassa täyttä aurinkoa. Voipi olla, että ajatukseni vuoden remppayhteenvedosta saavat muhia vielä hetken. Valokuvia on kiva ottaa tässä säässä, mutta pitkän tekstin kirjoittaminen saa odottaa ankeampaa valoa!

P.s. Shakki ei ole lajini. Hermo repee.

10 kommenttia:

 1. Meillä on ollut täällä -15 astetta pakkasta, ja lapset ovat viihtyneet enimmäkseen sisäleikeissä. Itse taas olen könynnyt koiran kanssa pitkin metsiä. Minunkin on tehnyt mieli kuvata ulkona kaunista luontoa, ihan kuin luonto jotenkin tietäisi, että nyt on joulu ja näyttäisi nyt kaikkein kauneimman talvisen ulkomuotonsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä päivät ovat kyllä olleet mahtavia :) Onneksi nyt on monella loma!

   Poista
 2. Täällä on ollut myös napakat pakkaset. Aurinko on näyttäytynyt joka päivä ja ulkona maisemat ovat kuin postikortista. Jäiden tuloa ja lähtöä onmielenkiinoitista seurata. Äänimaailma on ihmeellinen. Pakkanen sanan varsinaisessa merkityksessä paukkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän oli vesi tosi ylhäällä pakkasten tullessa. Mahtaako lisätä pauketta entisestään, kun ojat ja kaislikot ovat "täynnä"?

   Poista
 3. Teidän kulmilla on kyllä idyllisen kaunista!<3 Muutenkin aivan upeita kuvia.:) Hih, mä taisin rikkoa somesääntöä postaamalla jo ekana joulupäivänä.;D Oli vaan päästävä esittelemään uuden lahjan aikaansaannoksia...Ulos en ole omaa pihaa edemmäs ennättänyt kameran kanssa, mutta huomenna ajattelin korjata tämän puutteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kulmilla ON kaunista! Toisinaan mietin, että kumpi onkaan esteettisesti oleellista: oma talo vai ikkunasta näkyvä talo, kun sitä ikkunasta näkyvää katselee enemmän :) Moni on myös meidän kulmilla vaalinut vanhaa, vaikka varsinaisesti suojeltuja taloja taitaakin olla aika vähän.

   Poista
 4. Tuosta ylimmästä kuvasta tuli ihan mielesn Astrid Lingrenin sadut, joissa lapset seikkailevat mm. idyllisessä puutalokaupungissa.

  terv. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt kun sanoit sen, niin saan saman kuvan mieleeni :)

   Poista
 5. Voi, todella kaunista. Olen aina haaveillut mansardikattoisesta kodista, ja asuinkin ennen sellaisessa, mutta se kävi pieneksi. Nyt ei ole enää mansardikattoista mutta vanhaa kuitenkin. :) Mukavaa loppuvuotta ja onnea uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Viivi :) Ja voi kai sitä näin vuoden ekanakin päivänä todeta: hyvää loppuvuotta myös sinne!

   Poista