lauantai 28. helmikuuta 2015

Aina mun pitää valita


Alan ymmärtää tunnetta, josta monet talonrakentajat puhuvat. Sen nimi on ihan sama mitä ja miten laitatte kunhan tulee valmista.

Taistelen kuitenkin sinnikkäästi vastaan. Ei ole ihan sama! Ne viimeiset kymmenen prossaa töistä ovat juuri näkyviin jäävät osat.

Tänään mallailin pihasaunan kylppärin lattialaattoja. Ne ovat pieniä, mahtavatko olla edes kymppikymppiä. Ne voisi latoa ihan normisti suorilla saumoilla tai vaikka kulmittain, mutta tällä hetkellä ykkösenä on kuvassa näkyvä tiililadonta. Tiililadontaa näkee aika harvoin näin pienellä laatalla tehtynä, mutta minusta siinä on jotain hyvällä tavalla vänkää.

Kylppärin seinälaatat pitäisi päättää lopullisesti huomenna, ja sen jälkeen ladontahomma pitää miettiä vielä kerran. Nyt fiilis on sellainen, että seiniin tulee tylsin mahdollinen valkoinen neliölaatta tylsimmällä ladonnalla. Tuntuu, että sillä tavalla (hupeneva) budjetti ja ajattomuus kohtaisivat parhaiten. 

Vai sittenkin jotain ihan muuta?


Ladontamallit kopsattu täältä (klik)


Saunatuvan puolelle tuleva punainen lattialaatta on kylppärin laattaa suurempaa. Sitä en ole päässyt vielä mallailemaan, mutta aavistelen kalanruodon houkuttelevan.

Nyt kohti viisukatsomoa!

8 kommenttia:

 1. Muistan ajoittaisen ahdistuksen raksa-ajalta, kun piti aina päättää kaikesta!;D Olen aina ollut parempi sanomaan, mitä en halua, kuin mitä haluan.:) Kattopaneleita meillä kuule veivattiinkin niin, että kuultomaalatut oli jo pihassa, mutta ne palautettiin ja otettiin puunväriset, jotka sitten maalattiin ihan valkoisiksi. Onneksi mies kyseli, että ootko nyt ihan varma (tuntee mut vissiin aika hyvin), kun olin päätymässä niihin kuultovärisiin...:)
  Laattavalintasi kuulostavat hyvälle! Myös se valkoinen peruslaatta, perusladonnalla. Sellaista meilläkin on kylppärissä, enkä oo kymmenessä vuodessa kyllästynyt, kun on ne luonnonkiviboordit. Tuo pikkulaatta lattiaan tuo just kivasta ilmettä tiililadonnalla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pätee muuten myös mulla, että on helpompi sanoa, mitä ei ainakaan halua. Yleensä niitä kivoja vaihtoehtoja jää kuitenkin aina liikaa...

   Peruslaatta perusladonnalla on tietysti julmetun tylsä, mutta en ole ehkä muutenkaan erityisen räväkkä näissä visuaalisissa valinnoissa. 20x20 perusvalkoinen oli tän päivän valinta seiniin :)

   Poista
 2. Piti vielä lisätä, että punainen laatta on ihana!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on - ja jännittää ihan hitosti nähdä, että millainen lattiapinta siitä muodostuu.

   Poista
 3. Punainen laatta kalanruotona... ooh! Ja muutenkin olen varma että tulee superhienot laatta- ja muut valinnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kalanruotoladonta on mun(kin) suosikkeja. Jos joskus eläkepäivillä muutan kerrostaloon, niin siellä on parasta olla kalanruotoparketti!

   Poista
 4. Nuo perinteestä poikkeavat ladonnat antavat tilalle ihan eri ilmeen, valinnan mukaan. Suorat saumat ovat vähän tylsät (meillä on niin), mutta pesun kannalta ne ovat helpommat (pinta-alaa on meillä kylpylässä 27 neliön verran ja laatat vaaleat, kuten saumatkin). Olisin niin mieluusti ottanut tuon tiililadonnan. Kalanruoto sopii tuohon punaiseen laattaa todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, suorat saumat on helpommat pyyhkiä - en ollu ees aatellu tuota. Meillä on päätalon kylpykopissa suihkukoppi, joten seiniä ei oikeastaan tarvitse juuri pyyhkiä, kun pysyvät tosi puhtaina muutenkin. Saunalla onkin sitten enempi roiskuvaa vettä ja siivottavaa...

   Poista