lauantai 21. helmikuuta 2015

First things first: Uudet saunapyyhkeet


Olemme hiihtolomailleet perinteiseen tyyliin lähinnä ulkoilun ja löhöilyn merkeissä. Saunaakin on tehty. Ja vaikkei se ihan valmis olekaan, pyyhkeet on hommattu!

Pyyhekaapissamme ei ole kovin kivoja kylpypyyhkeitä. Suurin osa on mainoslahjoja (?!). Päätinkin jo aikaa sitten, että eriparisilla ja kirjavilla pyyhkeillä ei ole asiaa uuteen saunaan.

Olemme käyneet nyt hiihtolomalla pariinkin kertaan Ruissalossa. Se on Turun kupeessa oleva saari, joka tunnetaan varmaankin parhaiten Ruisrockista. Ruissalossa on rokkirannan lisäksi paljon ulkoilureittejä, pitsihuviloita ja kahviloita - ja nykyään myös sisustusliike Avelia, joka on muuttanut Turun keskustasta Ruissalon telakka-alueelle.Aveliassa on paljon kivoja juttuja, esimerkiksi Tine K Homen ja Balmuirin tuotteita. Itse iskin silmäni hamam-tyylisiin hapsullisiin jättipyyhkeisiin, jotka tuntuivat ja näyttivät hyvältä. Myyjä sanoi, että pyyhkeet on tehty Intiassa käsityönä paikallisten naisten työllistymistä tukien. Eihän sitä voi tietää, onko tosiaan näin, mutta olisihan se mukavaa. Tekstiiliteollisuus kun ei ole erityisen reiluna tai ekologisena tunnettu ala...  Ruissaloon kannattaa mennä kävelemään, vaikkei ostoksille haluaisikaan. (Tai siis oikeastaan pitäisi sanoa, että Ruissaloon kannattaa mennä ensisijaisesti ulkoilemaan.)

Luontopolun varrella voi pysähtyä huokailemaan esimerkiksi Villa Marjaniemen kauneutta.


On kutkuttavaa ajatella, että joskus lähikuukausina pääsemme ulkoilupäivän päätteeksi saunomaan...

10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Et siis malttanut jättää vierailua yhteen kertaan, vaan Aveliassa käyty jo toistamiseen? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u, sillai pääsi käymään. Tavallaan sun syytä/ansiota koko homma!

   Poista
 2. Tuollapa täytyneekin käydä, kun Turkuun taas ajellaan. Ehkä keväämmällä, kun meri on vapaa ja lämpimät tuulet taas puhaltavat.

  Laudeliinat on olleet itsellä mielessä tällä viikolla. Pitäisi tuolta armeijakaupasta taas hommata pellavapyyhkeitä. Ovat passeleita laudeliinoinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, laudeliinat! Meillä on ainakin yksi hieno pellavainen. Täytyykin kaivaa se esiin... En tiennytkään armeijan pellavapyyhkeistä. Hyvä vinkki!

   Poista
 3. Ihanat!<3 Kyllä saunavarustelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jottei tarvi tinkiä periaatteista.;D Ruissalo on varmasti aivan mieletön paikka...Milloinkahan saisi aikaiseksi tutustua lähemmin mm. siihen ja Turun saaristoon muutenkin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesälomakohteeksi Turku, suosittelen ;) Voiskin postailla ennen kesää hyvät Turku-vinkit. Laitetaan työstöön...

   Poista
 4. Mulla ois sulle haaste Suvi!:) Osoitetietojesi pitäsi löytyä multa, joten niitä sun ei tarttekaan lähettää...Perästä kuuluu!;)
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/02/kukkia-ja-lisahaasteita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopas! Kiitos Taina jo etukäteen, jännityksellä odottelen :)

   Poista
 5. Hei hyvännäköiset pyyhkeet! Tunnun törmäävän näihin hamam-pyyhkeisiin nyt kaikkialla. Mietityttää vaan se, että kuinka hyvin ne imevät kosteutta sisäänsä vrt. frotee-pyyhe? Jääkö iholle nihkeä fiilis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa vielä. Pyyhkeet ovat tosi isot - ehkä pinta-ala korvaa paksuuden. Raportoin sitten ekan saunareissun jälkeen :D

   Poista