keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Leipähehkutusta kaksi vuotta myöhässä (testaa jo!)


Meillä täällä Omppulassa syödään vain tuoretta leipää. Not! Meillä syödään yleensä sitä eilen tai edellispäivänä ostettua leipää, mutta nyt olen muutaman kerran innostunut tekemään aamulla leipää. Kerran jopa arkiaamuna ennen töihin menoa. (Se poiki mahtikasan hyvä vaimo/äiti -pisteitä.)

Resepti on Sikken sämpyläresepti (klik), joka on oikeasti aivan älyttömän helppo ja takuuvarma. Siitä kuhistiin pari vuotta sitten, mutta jostain syystä meikämartha tarttui vasta nyt toimeen.


Sikken sämpylöiden juju on rapea kuori. Se on oikeasti tosi rapea, vaikka sisältä sämpylät ovatkin kuohkeita.

Tein sämpylät aika orjallisesti Sikken reseptin mukaan. Suolaa laitoin kuitenkin kolmanneksen vähemmän, koska minusta tuo 1,5 rkl 7,5 desiin vettä kuulosti niin hurjalta määrältä. Laitoin kolmanneksi vähemmän eli yhden ruokalusikallisen, eivätkä sämpylät olleet minusta suolattomia.

Suolasta puheen ollen: Moni tuntuu pitävän Lidlin paistopisteen leipiä erityisen maukkaina. Minusta ne maistuvat tosi suolaiselle. En ole asiaan sen enempää perehtynyt, mutta mahtaako "maku" tulla suolasta? 


Paistakaa ystävät, ette voi epäonnistua! Paitsi yhdessä asiassa: valitsette liian pienen astian. Minulle kävi ekalla kerralla niin. En tajunnut, kuinka paljon taikina yön aikana nousee. Aamulla kaavin taikinaa jääkaapin hyllyltä, jonne se oli vyörynyt paprikoiden peitoksi.

P.s. Pihasauna on puoliksi kaakeloitu :)

6 kommenttia:

 1. Ja seuraavaksi teet siemennäkkäriä. Sitä tekevät nyt k.a.i.k.k.i.

  VastaaPoista
 2. Rapea, mutta pehmeä sämpylä itse tehtynä? Oujee! Jatkoon! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti jatkoon! Tää on niin takuuvarma. Viimeksi eilen sain hehkutusta reseptin helppoudesta ja makoisasta lopputuloksesta.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Tätä on pakko kokeilla, varmasti herkkua. Jääköhän tähän yhtä koukkuun kuin pataleipään? Siihen ohjeeseen törmäsin ihan vasta ja pitäisi olla koko ajan leipomassa uutta satsia ja kahdella padalla yhtä aikaa :-) Ootko sinä jo tehnyt pataleipää? Sekin taitaa olla jo aiemmin alkanut villitys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan tehnyt pataleipää. Pitää testata sitäkin! Kiitos vinkistä :)

   Poista