maanantai 16. maaliskuuta 2015

Talo, joka päätti aloittaa grillikauden


Me teimme sen taas :) Parikymmentä omenapuuta on ainakin suunnilleen kevätkunnossa. "Me" ei nyt tarkoita Omppulan omaa väkeä, vaan isoa talkooporukkaa. Sekosin laskuista talkoopäivän aikana, mutta hampurilaispihvejä kului 32.


  
Myös Tikkumäen torpan Martti (klik) oli mukana.


Martin tehtävänä oli viihdyttää lapsia ja kytätä sapuskaa. Martti on semmoinen talkookoira, että hän ymmärtää hampurilaisten arvon.


Mietin talkootohinaa katsellessa, kuinka asumisen muoto voikaan ohjata sosiaalista elämää.

On olemassa pikkuruisia kerrostalokoteja, joissa on mutkikasta pitää juhlia, koska jo pelkästään vieraiden takkien sijoittaminen aiheuttaa ongelmia. On olemassa edustuskoteja, joihin ei voi pyytää rymyävää vierasjoukkoa, ettei tulisi naarmuja tai sormenjälkiä. On olemassa metsäpirttejä, joissa halutaan elellä eristyksissä, ja on olemassa metsäpirttejä, joissa ollaan pakon edessä eristyksissä.

Ja sitten on tämmöisiä taloja ja pihoja, jotka pakottavat leikkaamaan oksia ja herkuttelemaan ja nauramaan ja kurastamaan saappaita. Tästä urakasta ei selviäisi yksin - ja hyvä niin :)

4 kommenttia:

 1. Martti vaatii päästä mukaan omenatalkoisiin vastakin. Eilen haaveilimme rautakaupassa omista Fiskarseista, joilla leikata puita. 79 irtoeuroa seuraavaksi siis semmoisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martti voi tulla myös talkoiden välissä :) Fiskarsin pitkät sakset on aika tyyriit, mutta tietty voi testata myös halpaversioita. Me ostettiin sellaiset nyt koeajoon Fiskarsien rinnalle.

   Poista
 2. Talkoot ovat siitä ihania että paljon tulee tehtyä. Se on totta mitä sanoit asumismuodosta ja sosiaalisesta elämästä. Kaikki kaipaavat kuitenkin seuraa. Hyvä Te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, kaipaavatko kaikki, mutta monet kuitenkin. Me ainakin :)

   Yksi ystäväni hehkutti taannoin, kuinka paljon mukavammaksi ystävien kylään kutsuminen muuttui, kun he muuttivat asuntoon, johon mahtuu iso ruokapöytä. Iso ruokapöytä on minullakin haaveissa, nyt meillä on neljän hengen pöytä. Onhan se vähän hassukin ajatus, että esim. joulu voi saada ihan uuden käänteen, jos kotiin mahtuu iso pöytä :) Mutta niin se vaan taitaa mennä. Meillä tuli talon myötä tämä talkooulottuvuus uutena asiana.

   Poista