sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Lohtukukka


Kevät on mahtava uusien alkujen vuodenaika, mutta tänä vuonna kevät on myös ruman realismin vuodenaika: pihamme on vesi- ja viemärikaivantojen ja salaojatöiden jäljiltä lohduton savinen autiomaa. Niin ruma, että pahaa tekee. Ja harmittaa ihan vietävästi talon edellisten asukkaiden puolesta, he kun olivat hellineet ja hoivanneet pihaa.

Onneksi vihreä puskee aina läpi. Meinasi tulla tippa linssiin, kun bongasin viime viikolla itäseinustalla kukkivan krookuksen. Siinä se kukoistaa savessa.


Metsälenkillä kukkaterapiaa oli tarjolla vaikka kuinka paljon. Valkovuokkoja en vielä nähnyt, mutta sinivuokkoja oli valtavasti.Viime keväänä sinivuokot kukkivat myös kotipihassa...

Eilen kävin tonkimassa lapsuudenkotini vinttiä. Sieltä lähti mukaan vanhoja pastelliraitaisia räsymattoja. Jos saisin ensin sisälle vähän kevätfiilistä, niin ehkäpä tarmoa löytyisi myös pihan pelastamiseen. Hiekkaa, multaa, siemeniä, vettä, aikaa, aurinkoa. Sellaisia laittaisin nyt tilaukseen.

10 kommenttia:

 1. Aika aikaansa kutakin. Talon tulevaisuuden kannalta on hyvä ,että salaojitus on kunnossa. Pihan saat kyllä kuntoon, kun sisua ja tarmoa riittää.
  Täällä valkovuokot työntävät pikkuhiljaa nuppujaan esiin. Sinivuokkoja en ole meilläpäin nähnyt enää aikoihin. Sitkeitä ovat nuo krookukset. Minne vaan sipuli jää, niin kukkaa pukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, erikoisia sissejä nuo krookukset! Kuvien ottamisen jälkeen niitä alkoi pulpahdella pintaa muuallakin. Maansiirtotöissä sipuleja oli kulkeutunut pitkin pihaa :)

   Poista
 2. Täälläkin savivelli pyörii jaloissa, ei kuitenkaan niin laajasti kun teillä. Pääasia, että röörit on kunnossa ja siltäosin saa olla huolettomana. Kohta saa heitellä nurmikonsiemenet ja sitten taas vihertää. Sinivuokot ovat ihania. Tänään meillä aukesi ensimmäinen nuppu kukkapenkissä. Metsässä ei niitä täällä kasvakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt, että milloinkohan nurmen voi viskoa itämään... Että onko joku tietty lämpötilaraja tms. Täytyy googlettaa :)

   Poista
 3. Hyvä siitä tulee!:) Kohta saunotte ihanassa uudessa saunassa, ja olen nähnyt esim. puutarhaohjelmissa, miten pihan voi muuttaa mielettömäksi keitaaksi aika lyhyessäkin ajassa.:) Itse en ihan sellaiseen ole pystynyt, mutta niinhän sitä aina muistutellaan, ettei puutarha ole koskaan valmis!;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieletön keidas! Siinä on mulle (ja sulle!) hyvä tavoite :D

   Poista
 4. Meillä on ihan sama tilanne :(. Venevajan rempan jäljiltä sen ympäristö on ihan myllätty, mutta eiköhän aika, työstäminen ja elämän jättämät jäljet vähitellen tasoita karut jäljet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika karuhan tuollainen myllätty piha on... Meillä on savinen maa, joten ruman lisäksi se on tosi suttaava. Mutta hiekkakuorma tuli ja tasoitus on meneillään, joten kyllä se siitä :)

   Poista
 5. Vähän kerrallaan. Me laitetaan joka kesä kuntoon yks kohta pihasta, jos jaksaa enemmän, niin se on vaan plussaa, muttei pakko. Aina tulee uus kevät ja uus kesä. Tämän kesän projekti on yks kohopenkki ja mieshenkilöllä pihapaviljonki. Aina jotakin valmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihapaviljonki on mullakin haavelistalla. Taitaa mennä lähemmäs 2020-lukua kuitenkin :)

   Poista