maanantai 25. toukokuuta 2015

Aloittelevan puutarhurin oppeja1) Omenapuut eivät kuki joka vuosi samaan aikaan. Viime vuodesta ollaan nyt ainakin viikko jäljessä. Mitä se tarkoittaa sadon kypsymisen suhteen? Se selviää elokuussa.


2) Nurmikko kasvaa hitaasti. Sen sijaan ukonkellot kasvavat niin nopeasti, että ne uhkaavat saada jopa jättilaukkojen nuput kiinni.


3) Vähän pienemmät laukat ja kuunliljat sopivat kasvuvauhtinsa puolesta samaan penkkiin.


4) Kaikenlaiset sipulikasvit viihtyvät meillä. Nämäkin edellisvuotiset tulppaanit valmistautuvat jälleen kukoistamaan. Jostain luin, että tulppaanit pitäisi kaivaa ylös ja istuttaa uusiksi joka vuosi - ei tarvitse, sanon minä yhden vuoden kokemuksella.


5) Sininenkin on kiva väri. Talon mukana tulleet ja edellisen omistajan toimesta tummansiniseksi käsitellyt puutarhakalusteet saivat pintaansa kerroksen sävyä .


Tältä näytti Brahenpuisto tänään.6) Vaikka oman maan kuopinen onkin kivaa, välillä kannattaa nostaa katse ylös ja huomata muiden kuopsuttama kauneus.
 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa! Kyllä tää toukokuun loppu on monesti melkein sitä parasta aikaa. Kaikki ihana on edessä.<3 Kaiken uuden tutkiminen on niin ihmeellistä, melkein muuttuu lapseksi itsekin.;D Keveitä askeleita!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pessimisti sanoisi tähän, että kohta se päivä jo lyhenee :D Onneksi en ole sellainen!

   Poista
 2. Hei todella pähee sininen pihakalusteissa! Olen herännyt puutarhakalusteteemaan tänään, kesä sais tulla vaikka huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on tosi jees. En koskaan olisi itse valinnut sinistä, koska en olisi tajunnut sen hienoutta. Sinistäkin enemmän tykkään noiden puutarhakalusteiden mallista. Haluaisin toisen samanlaisen pöydän, mutta en ole löytänyt sellaista mistään.

   Poista
 3. Omenapuiden kukkimisesta jatkona: kevät on ollut tänä vuonna kaiken kaikkiaan myöhässä - kotimme ympäristön vakituiset muuttolinnut punarinta ja satakieli tulivat kumpikin kolme viikkoa myöhemmin kuin tavallisesti. Punarinta on yleensä tullut aprillipäivän aikoihin, nyt huhtikuun 20. päivän paikkeilla. Satakieli on puolestaan laulanut jo vapun jälkeen, tänä vuonna ensimmäisen kerran 25.5.

  Etuakin myöhäisestä keväästä voi olla, on sitten kysymys omenapuista tai todella runsaasti kukkivasta mustikasta: kukat ehkä säästyvät pakkaselta!

  terv. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös herukat kukkivat tänä vuonna todella runsaasti. En tiedä, onko yleisempi ilmiö vai johtuuko siitä, että leikkasimme pensaita syksyllä aika ronskisti.

   Poista