sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vappulaatat


Jos joskus vappu oli sitä, että toilailtiin opiskelijahaalarien lahkeet solmussa monta päivää, nyt vappu on yhden illan rauhallinen kevätjuhla. Ylioppilaslakkikin on niin kireä, ettei sitä tee mieli pitää päässä. (Ja vaikka pää tuntuu olevan isompi kuin ennen, se kestää paljon huonommin alkoholia.)

Onneksi vanhuus ei tule yksin, vaan se tulee pihasaunan kanssa :) Yläkuvan talo näyttää jo varsin vahvasti pian valmiilta, eikö? Kaukaa katsottuna pohjamaalattu lauta menee ihan täydestä.

 
Näkymä saunasta pesuhuoneeseen on sekin jo aika valmis. Tuohon ikkunan alle olen miettinyt kylpyammetta, mutta sen saaminen saattaa kestää tovin. Pitäisi löytää malli, jossa mieltymykset kohtaisivat budjetin...


Lattialaatoista tykkään tosi paljon. Vaikka seinät ovat valkoiset ja lattia harmaa, tunnelma ei ole kuitenkaan kylmä. Laatoissa on passelisti lämpimiä sävyjä mukana. Valkoinen ja harmaa on umpitylsä yhdistelmä, mutta tiililadonta rikkoo tylsyyttä mukavasti.

Eipä tuo sauna oikeasti vielä läheskään valmis ole: ulko-ovet pitää maalata, tai siis koko talo pitää maalata, varaston pinnat pitää tehdä, ja pitkä lista lvi-hommia odottaa ammattimiehiä. Hurjasti on kuitenkin tapahtunut viime vapun jälkeen - silloin meillä ei ollut edes suunnitelmaa paperilla.

14 kommenttia:

 1. Vau, hienoa - ja aivan ihanat kuvat noista edellisen postauksen räsymatoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pilvi :) Räsymattojen suhteen on kyllä sanottava, että kuvissa ne ovat epärealistisen suorassa. Eiväthän ne oikein tahdo pysyä paikoillaan maalatulla lattialla.

   Poista
 2. Ihanan eläväpintainen lattialaatta. Upealta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, laattavalinta oli hyvä, ei tarvi jossitella yhtään :)

   Poista
 3. Ihana!<3 Erittäin kiva tuo tiililadonta noihin 10x10 (?) laattoihin. Ja kylpyamme...<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatat ovat tosiaan kymppilaattoja. Niissä näkee harvemmin tiililadontaa, mutta toimii! Laatoittajamme sanoi, että ladonta teki työstä hiukan hitaampaa muttei vaikeaa.

   Poista
 4. Erittäin tyylikkäät vappulaatat. Olet todella nostanut termin uudelle tasolle, heh.

  VastaaPoista
 5. Lattialaatoitus on onnistunut, rauhallinen mutta elävä pinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä :) Hiukan tylsä vaan ei totinen.

   Poista
 6. Oi, onpa teillä ihanan näköistä ja kovin kotoisaa! Ja erityisesti nuo edellisen postauksen räsymatot, juuri tuollaisia olen meillekin miettinyt. Tervetuloa kurkkaamaan blogiini http://vasikkasaarenpensionaatti.blogspot.fi/

  VastaaPoista