tiistai 30. kesäkuuta 2015

Manklattuja lakanoita & hiirenpapanoita


Niistä hiirenpapanoista saat hyvää matskua blogiin.

Näin minulle vinoiltiin viikonloppuna. Vietimme vihdoinkin kesältä tuntuvia ja näyttäviä päiviä maalla. Majoituimme siipan kanssa pieneen yhden huoneen mökkiin, joka on aikoinaan ollut rantalaitumen vahdin tupa. Nyt se on jonkinlainen anoppilan kesäpaikan paisuntasäiliö, jonne majoitutaan, jos muut vuodepaikat alkavat täyttyä.

 
Joskus viime vuosituhannella valitsimme siipan kanssa aina tämän rantapesän, joka on sopivan kaukana muista rakennuksista. Eipä paljoa haitannut, että päiväpeitolta saattoi löytää hiirenpapanoita. Nyt(kin) mies kävi imuroimassa pikkutorpan ennen iltaa. Arvostan kovasti tällaisia romanttisia eleitä.

Kuten myös sitä, että anoppi mankeloi aina lakanat. Harva taitaa enää manklata kaikki liinavaatteet? Minulla ei edes ole mankelia.

Rantalaitumen vahdin tuvassa on hieno ja ilmeisesti alunperinkin kalustukseen kuulunut kaappi. Kaunis joskin vähän vino - kuten koko talokin.   Manklatuissa lakanoissa pohdin, saisikohan tuollaiseen kaappiin piiloon television..?

Siippa totesi, ettei kaappia raahata yhtään mihinkään eikä etenkään meille kaupunkiin, koska se kuuluu juuri tähän taloon. Täytyyhän sitä pyrkiä kunnioittamaan perinteitä, joten tyydyn kohtalooni kesäyössä.

6 kommenttia:

 1. Ihana kaappi ja miljöö muutenkin.:) Tosin ehkä ne papanat hieman heikentäisivät unenlaatua, koska olisin varma, että hiirulainen kipittelisi mun päälleni yöllä!;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, juurikin noita sanoja käytin myös minä! Mies vannoi, etteivät hiiret pompi sänkyyn. Sillä mentiin :D

   Poista
 2. Onpa kaunis kaappi! Aivan ihana!

  Hiirenpapanat on niin hyvässä muistissa, kun ei asuttu täällä, siimahäntävieraiden bileiden sotkuja sai siivota joka kerta kun tultiin talolle - tai ainakin se siltä nyt tuntuu. Enää hiiret eivät sisällä hyppele, mutta tuolla ulkona niitä on koirien iloksi ;)

  Minä olen niitä (harvoja?), jotka mankeloi vuodevaatteet! Rakastan mankelointia. Ostimme pari vuotta sitten Upon (M730) sähkömankelin, enkä enää olisi ilman sitä mistään hinnasta. Mankeloinnissa on niin paljon hyötyjä, liinavaatteet kestävät kauemmin ja parempana, kun pesussa avautuneet kuidut puristuvat kiinni (siitä tulee se mankeloidun vuodevaatteen ihana tuntuma), liinavaatteet mahtuvat pienempään tilaan ja kun käyttää mankelointivettä, koko homma on silkkaa luksusta :) Mankelointi pienen alkulämmittelyn jälkeen sujuu nopeasti, eli ei voi edes sanoa, että se veisi sen enempää aikaa kuin viikkaaminen tai rullaaminen ilman mankelointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän voin vain todeta, etten tiedä, mitä mankelointivesi on :D Mutta ihan mahtavaa, että rakastat mankelointia! Itsekin haluaisin tykätä siitä toki, saisi juurikin paljon kaivattua kaappitilaa lisää.

   Poista
 3. Oiii, liian ihanaa maalla! Nyt isosti nauttimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jälleen isosti töissä... Ja taisi sen hyvin alkanut takakesäkin taas kadota jonnekin.

   Poista