tiistai 16. kesäkuuta 2015

Suven superlatiiveja


Korkeimmat kukat. Viime syksynä taimimyymälän alelaarista noukkimani jättilaukat ovat todella jättejä. Tuulinen alkukesä on painanut niitä notkolle, mutta sanoisin, että laukoilla on vartta noin 140 senttiä. 


Kaivoin laukkoja kolmeen paikkaan. Lilat ovat jo kukassa, mutta valkoiset eivät vielä. Kuunliljapenkissä on ollut jonkinlainen nopean kasvun vaihe, ja laukat ovat lauonneet kuunliljojen levitellessä lehtiään.


Kolein kesäsää. Söimme tänään lounasta ulkona, ja kesken ruoan lapsi haki sormikkaat. Siihen tiivistyi tämän alkukesän säätila. Tuulettomia ja sateettomia aurinkoisia hetkiä ei ole juuri koettu. Juhannuksen ennuste lupaa sadetta, ukkosta ja sadetta. 

Kaikesta sääkarmeudesta huolimatta olemme yrittäneet olla kuin kesällä, on viety filttiä pihalle ja leikitty kesää kummitytön kanssa.Jännittävin lattia. Pihasaunan takkahuoneen laatoitus on puolivälissä. Laatoista on aina niin vaikeaa kuvitella suurta pintaa, joten olen malttamattomana kurkkinut työn edistymistä.

Laatoittajamme on supertarkka tyyppi, joten kalanruoto pysyy suorassa, eikä lopputuloksen suhteen tarvitse onneksi jännittää muuta kuin laattavalintaa.


Tekisi mieli toivottaa näin lopuksi parasta juhannusta, mutta... 
Sanonkin, että valitkaa lämpimin villapaita!

7 kommenttia:

 1. Tuosta lattiasta tulee todella kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mäkin tykkään :) Jännää nähdä, miltä se näyttää ihan kokonaan valmiina ja saumattuna.

   Poista
 2. Tuo lattia on ihan super :) mistä olit hankkinut laatat? Haluaisin meidän tuulikaappiin samanlaisen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Annuli! Laatat ovat Pukkilan Restauro-mallistosta.

   Poista
 3. Heipat Omppulaan! :)
  Nyt nuo jättilaukat nähtyäni VANNON, että syksyllä istutan niitä jonnekin meillekin. On pitänyt joka syksy, mutta syksyisin ne puutarhahommat tuntuu niin: soooouläästsiisön.

  Mutta vautsi, miten älyttömän hieno lattia. Tyylikäs ja ajaton, nappivalinta!!

  Keleistä huolimatta, hyvää juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää juhannusta myös teille :)

   Jättilaukkojen sipulit ovat törkykalliita. Muistaakseni suurimmat olivat noin 10 euroa kpl. En olisi itse raaskinut ostaa, ellen olisi tehnyt alelöytöjä.

   Poista
 4. Mulla on näköjään jäänyt postauksia väliin reissun vuoksi. Kas, meillä on täällä sadepäivä ja mulla aikaa surffailla, joten kurotaan aukkoa umpeen.:D Upea tulee tuosta lattiasta ja varmasti koko pihasaunasta!<3 Arvaapas, mä olen kans alkanut haaveilemaan sellaisesta. Meillä olisi vielä rutkasti rakennusoikeuttakin jäljellä, vain rahat puuttuu.;)

  VastaaPoista