sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kukkiva maaOlen seilannut viime viikkoina vesireittejä pitkin, mutta nyt jalat ovat jälleen tutussa pihassa. Tuttukin tarjoaa yllätyksiä: nämä muutama viikko sitten kukkaan puhjenneet pionit ilmestyivät tyhjästä.

Pihasaunan viemäritöiden vuoksi pihaa piti kaivaa aika pitkä matka auki, ja samalla yksi syreenipuskista koki rankkaa karsimista. Nyt kaivannon reunalla, syreenin kupeessa, kukki kaunis vaaleanpunainen pioni. Pelkäsin kovasti, että kauhuri vain vie kukkaloistoa, mutta näinkin voi siis käydä :)
Mitä ovat nämä sinililat kukat? Ne olivat aiemmin talon kukkapenkissä, mutta mullan vaihdettua paikkaa ne kukkivat nyt yhden omenapuun alla. En tunnista lajiketta, enkä ole jaksanut googlettaa.Ukonkelloja ei tunnu pysäyttävän mikään. Olen taitellut niitä pois pitkin pihaa. Perenna vai rikka... No, kaunis joka tapauksessa.

Viime viikon merireiteistä yksi vei Viipuriin, jossa kävimme lomareissulla. Seuraavaksi ajattelin kirjoitella Viipurin kadotetusta ja kunnostetusta kauneudesta. Tämän parissa voi virittäytyä tunnelmaan:

 

5 kommenttia:

 1. Onni onnettomuudessa tämä sadekesä! Siis nyt kun teillä piha on myllätty niin kaikki mahdolliset kukkaset jotka kuivana kesänä olisivat voineet menehtyä heräävät henkiin uusissa paikoissa. Ja meillekin on tulla tupsahtunut uutena kasvina ukonkello. Kaikki kellokukat ovat pitkiä ja komeita, tykkäävät vedestä eivätkä näköjään kärsi kylmästä.
  Terv. mummu

  VastaaPoista
 2. Joo peurankellohan se. Jännä, kun meillä kukkivat jo kolme viikkoa sitten.

  VastaaPoista
 3. Peurankelloksi minäkin sanoisin. Mielelläni jään lukemaan näin mukavan oloista blogia. Ellen jo ollut ja löydän namiskan.. Löysin tänne googlettamalla, googlasin yhden kasvin. :)

  VastaaPoista
 4. The idea is actually the same!
  I was so surprised!
  In fact, I have long thought, but did not say it!

  _________________________
  fifa-munzen and FIFA Münzen

  VastaaPoista