perjantai 10. heinäkuuta 2015

Sademetsän tunnelmaaYritän vältellä sääpuhetta, mutta kun KOKO AJAN sataa, ja säätilalla tuntuu olevan vaikutusta vähän kaikkeen. Meillä jännitettiin tällä viikolla esimerkiksi sitä, lipuuko päälle sadepilvi lapsen synttärikekkerien aikaan. Ihme ja kumma, säästyimme sateelta. Se alkoi vasta viisi minuuttia juhlien päättymisen jälkeen.

Sateen hyvä puoli on se, että pitkin kevättä ja kesää kylvetty uusi nurmikko on päässyt hyvin vauhtiin. Sorapolun molemmilla puolilla on vappuna kylvetty nurmikko, eikä sitä oikeastaan erota vanhasta nurmesta kuin muutamien kaljujen läiskien takia.Tämä nurmi on viskottu vasta kesäkuussa, mutta hyvässä vauhdissa jo sekin.

Myös alkukesällä pieninä taimina istuttamani keijunkukat ovat venyneet vauhdilla.


Rikkaruohoista puhumattamaan. Niitä tunkee ihan joka paikasta sellaista tahtia, että olen antanut periksi. Joku köynnösrikka on vallannut esimerkiksi yhden viinimarjapensaan ja jättilaukan varren.


Nyt kun kuivinkin kangasmetsä on aluskasvillisuudeltaan neonvihreä, toivoisin sateen jumalien (tietääkö joku muuten nimiä? Ester?) pörhistelyn päättyvän.


Pari aurinkoista poutapäivää, kiitos!


P.s. Uskoni epärealistisen toiveen toteutumiseen on kova, koska muillakin on käynyt tuuri. Muksu pyysi kummitätiään tekemään lego-aiheisen synttärikakun, ja tätä me söimme:7 kommenttia:

 1. Jos tuo laukanvarteen kietoutunut rikkakasvi on elämänlankaa niin kuin luulen, niin kohta se on vallannut kaikki muutkin kasvit lähistöllä... Googletapas karhunköynnös. Kaunis joo, mutta vaikea. Hieno kakku muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin, ja tiedätkös mitä, tänään olen repinyt oikein urakalla!! Viinimarjapensas ehkä hieman otti itseensä, kun riuhdoin köynnöstä irti, mutta nyt on suurimmat poissa. Kiitos varoituksesta :)

   Poista
 2. Upea kakku - taitava on lapsen kummi! Superkummeja tuollaiset taiturit.
  Pihahan kukoistaa ja vihertää upeasti. Kaikki se kevään mutelikko on hävinnyt jonnekin muistojen syövereihin. Jotain hyvää siis sadekeleissäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, muutos keväästä ja litsläts kurapellosta on valtava! Kummitäti on niin monella muullakin tavalla super, että lapsi on kyllä tosi onnekas :)

   Poista
 3. Siis ihan mieletön toi kakku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin on. En edes tiedä, miten esimerkiksi nuo palikoiden nystyrät on tehty... En ehkä haluakaan tietää.

   Poista
 4. Se elämänlanka on vihonviimeinen kasvi. Se ei hätkähdän yhdestä kitkemisestä, eli valitettavasti tiedossa on vuosien urakka. Lähtee kasvuun juuren millimetrin kokoisista paloistakin. Mutta kakku on hieno! Sari

  VastaaPoista