perjantai 21. elokuuta 2015

Sivupolulla


Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, miksi niin moni nainen haluaa julistautua perfektionistiksi. Tuntuu, että naistenlehtien haastateltavat ovat aina huolissaan siitä, että täytyisi oppia vähän rentoutta. Perfektionismi tuntuu olevan jonkinlainen helposti tunnustettavissa oleva "pahe".

Vanhan talon kanssa ei voi olla perfektionisti. Joku nurkka repsottaa aina, eikä täydellisyys tule koskaan. Jos ei pysty sitä sietämään, mielenrauha on lopullisesti mennyttä, eikä hauskuudelle jää sijaa.


Yhtenä kesäisenä päivänä (heti naistenlehden lukemisen jälkeen) väkräsin polun omenapuun alle, marjapuskien läpi. Hikinen homma ei edistänyt talon tai saunan remontteja, mutta tätä oli hauskaa tehdä. Olen todennut olevani puutarhurina enemmän rakentaja kuin nyppijä. Tykkään tehdä isoja linjoja, mutta inhoan yksittäisten rikkaruohojen kitkemistä.


Polku on tehty tiilestä, joka löytyi vanhan piharakennuksen alta. Samassa läjässä oli myös kakluunin kaakeleita. Tiilit ovat todennäköisesti kakluunissa olleita.   

Polku tarjoaa ärsykettä monelle aistille: matkalla voi napsia marjoja, ja tuulikellosta voi kilauttaa puolimatkan musiikit.

Viinimarjat ovat tänä vuonna runsaslukuisia ja pulleita. Olen keräillyt niitä pikkuhiljaa, litran tai puolikkaan iltaisin töiden jälkeen. Fiilistellenkin pakkaseen on kertynyt jo aika mukavasti talvivarastoa. Omenasato taitaa puolestaan jäädä keskimääräistä heikommaksi.


Semmonen sivupolku :) Josko viikonloppuna saisimme taas saunaprojektia hiukan eteenpäin.

Rentoa ja lämmintä viikonloppua kaikille!

 

5 kommenttia:

 1. Ihanat tunnelmat siellä! Täällä yks epätäydellinen epätäydellisyydestä tykkääjä toivottelee täydellisen rentoa viikonloppua! ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanat tunnelmat siellä! Täällä yks epätäydellinen epätäydellisyydestä tykkääjä toivottelee täydellisen rentoa viikonloppua! ;)

  VastaaPoista
 3. I carefully read your article afterwards.
  I think you said makes sense!
  According to your way and I also made a little success!
  THX!
  _________________________
  I hope you like it: http://www.fifa-munzen.de/
  I put my thoughts all written here: Günstige FIFA Münzen

  VastaaPoista
 4. Täällä toinen samanmoinen. Olen kova suunnittelemaan ja toteuttamaa pihalla, mutta niin perfektionisti en minä puutarhaihmisenä ole, että malttaisin käyttää aikaani jokaisen rikkaruohon kitkemiseen. Ja se on ihan ookoo. ;)

  VastaaPoista
 5. Mitä puutarhaan tai ulkosaunaan kuuluu?

  VastaaPoista