sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tulis jo arki!Tämä kesä on sujunut erityisen vauhdikkaasti. Olemme ajaneet autolla kakkoon ja pohjoiseen, reissanneet laivoilla ja purjepaatilla, käyneet mökillä, kesäteattereissa... En ole edes ehtinyt vastailla edellisen postauksen kommentteihin - enkä käydä läpi Viipurissa napattuja valokuvia.

Lomailu on ihanaa, mutta nyt on sellainen fiilis, että voisi hypätä rentouttavaan oravanpyörään. Arki, arjen aikataulut, arkirutiinit ja arkiruoka kiinnostavat nyt kovasti. Kuulostaa varmaan ihan pöpiltä, mutta tuntuu siltä, että lomakauden loppu ja koulujen alku eivät tule yhtään liian aikaisin.

Ulkorakennus on edistynyt pienin askelin kesällä. Valkoisten listojen maalaus on yllättävän hidasta verrattuna isoihin pintoihin.

  
Ulko-ovien asentaminen muutti ilmettä paljon. Valkoiset kaatopaikalta poimitut raksaovet vaihtuivat mustiin täyspuisiin oviin. Ovien päällä on pienet ikkunat antamassa ilmettä ja valoa. Sokkeli on tarkoitus maalata tummaksi, mutta se taitaa jäädä ensi vuoteen.


Seuraavaksi julkisivuun pitäisi laittaa rimat, joita on maalattuina pitkin pihaa. Tai no, ihan seuraavaksi pitäisi tyhjentää pyykkikone, joka juuri pysähtyi. Ihanaa saada putkikassiröykkiöt purettua ja pyykit pestyä!11 kommenttia:

 1. Teillä on ollut paljon ohjelmaa, jos vain menee ns. tukka putkella unohtuu loman tarkoitus. Nautihan nyt siitä kun saat tehtyä kotihommia ja herätä ehkä kiireettömästi. Kaunis ulkosauna jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tosiaan! Meillä on meinaan sellainen aamuvirkkujen huusholli, että rauhallisia aamuja ei juuri ole. No, toisinaan pötkötellään sarjakuvien ja kirjojen kanssa, ja silloin on rauhallista.

   Loma on kyllä kinkkinen juttu. En tykkää "vain" kotonakaan möllöttää, mutta jatkuva reissaaminenkin on raskasta. Balanssia opetellaan :)

   Poista
 2. Huomenta, tyylikkäät nuo ovet!

  Tässä kesässä on ollut paljon päiviä siksi, että se tuli niin myöhään. Kun oli jo melkein ajatellut, että se oli siinä, alkoikin kesä, jota ei saa missata. Mutta kyllä kesäsää kruunaa arjenkin, kun arki nyt koittaa joka tapauksessa koulujen ym. alkamisen myötä.
  Terv. mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kesäisin, kun on valoa ja lämpöä, töihin lähtökin tuntuu paljon kepeämmältä. Eikä töiden jälkeenkään ole sellainen olo, että päivä on jo loppu. Oikeastaan kesäisin kannattaisi käydä töissä ja lähteä talvella johonkin valoon...

   Poista
 3. Unohdin kirjoittaa, että vadelmaakin löytyy, katso tori.fi.

  Terv. mummu

  VastaaPoista
 4. Kyllä arki vaan ihmeen hyvältä maistuu kun on aikansa reissaillut ja tohotellut menemään. Vuoroin molempia siis ja hyvä on!

  Kyllä näyttää seinät nyt hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on hyvä "ohjenuora". Saa ulkoistettua rytmitystä, kun käy aikuisten ohjatussa päivätoiminnassa ;) Vuoroin molempia, just niin!

   Poista
 5. Samaa mieltä! Koko kesä on suhattu tuulispäänä sinne ja takaisin, ja nyt odotan jo malttamattomana ensi viikolla alkavaa koulua, kaikkea mitä työsyksy tuo tullessaan, makaroonilaatikkoa ja kalenteriin hiljalleen kertyviä merkintöjä ja muistutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin rakastan kalenterimerkintöjä. Siis _paperikalenterin_. Laitan sinne välillä myös jo menneitä tapaamisia ja tapahtumia :D Meidän arki alkoi lasagnen voimalla. Kolme päivää samaa ruokaa päivälliseksi, ai että!

   Poista
 6. Ilman arkea ei ole juhlaa, näihän se taitaa olla :)
  Kaunis tulee tuosta pihatalosta. Nuo pienet ikkunat ovien päällä on viehättävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pikkuikkunoiden ruutujen piti olla alunperin hieman korkeammat, mutta kantavien poikittaisrakenteiden vuoksi niitä piti madaltaa hiukan. Kauniit ovat noinkin kyllä.

   Poista