sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pitkästä aikaa kirppislöytöjä


Kävin pitkästä aikaa kirppiksellä. Tuulettamassa aivoja, avaamassa aisteja. Rentoutumassa ostelun merkeissä, kuten meillä länsimaalaisilla on toisinaan tapana. Kävin myös Stockalla ;) 

Kirppikseltä matkaan lähti kaksi savikulhoa ja yksi iso lautanen. Lautanen on Arabian Ruska-sarjaa, ja hintalapussa luki "tarjoilulautanen". Mahtaako olla oikea termi, en tiedä. Ajattelin, että lautaselta voi tarjoilla monenlaista salaatista voileipiin. Ehkä se kestää uuninkin? Jos kestää, niin siinä voisi myös tehdä piirasta, reunat ovat riittävän korkeat.

Kirppispostauksessa pitää tietysti olla myös hinnat. Pikkukulhoista toinen maksoi 50 senttiä ja toinen 1 euron, ja Ruska-vati maksoi 9 euroa. Ajattelin kassalla, että 10,50 euroa näistä on oikein passeli hinta.


Kulhot pääsivät heti tositoimiin puutarhaan. Lämmin syyssää on suosinut sauna- ja puutarhahommien tekijöitä. Ulkona syöminen on nyt vähintäänkin yhtä mukavaa kuin kesäkuussa oli. Pakastealtaan pinaattikeittokin maistuu paljon paremmalta, kun on ensin haravoinut pari tuntia.

Olen jo haravoinut aika paljonkin, vaikka suurin osa lehdistä on edelleen tiukasti puissa kiinni. Vähäisen omenasadon noukkiminen sujuu helpommin, kun nurmi on suunnilleen lehdetön.
Yritän tsemppailla, ettei maailman rumuus pääsisi yhyttämään. Aika paljon iloa voi tällä kirppis + puutarha + soppa -reseptillä saada. Iloisten asioiden uutisarvokin taitaa olla nousussa, joten toivottavasti tunnelmista oli iloa myös siellä ruudun toisella puolella :) 

2 kommenttia:

 1. Viimeksi tänään päivällä paistuivat kanankoivet Paltteella uunissa Ruska-vadissa, tosin soikeassa. Nappiostos:)
  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakko oli myös käydä Huudossa katsomassa hintatasoa ja vaikuttaa siltä, että Ruska oli ihan hyvä löytö :) Ja epäilemättä myös tarpeellinen, vaikka mies hieman pyöriteli silmiään...

   Poista