perjantai 16. lokakuuta 2015

Onnea ovat...


...ystävät, jotka tulevat pyytämättä ja yllättäen käymään ja tuovat mukanaan callunat, osallistuvat rapun siistimiseen ja siinä sivussa istuttavat yhden keijunkukankin.

Yksi syysloman tavoitteistani oli siivota kesäkukkien rontit rapulta ja laittaa jotain syksyistä tilalle. Nyt tavoite täyttyi kuin itsestään. Keväällä ruukkuun laittamani laventeli jäi vielä rapulle.


Onko kukaan siellä ruudun toisella puolella pitänyt laventelia talven yli ruukussa? Maassa se kyllä talvehtisi, mutta mahtaisiko selvitä myös ruukussa? Voisin tietysti kantaa ruukun myös sisälle, kun pakkaset ja talvi tulevat. Tähän mennessä paukkuneista yöpakkasista laventeli ei ole pahastunut.


Callunat ja matalalta paistava aurinko. Niistä on rapun syystunnelma tehty.

12 kommenttia:

 1. Ihanaa! Lempeää viikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus hieman kesti, mutta nytkin on viikonloppu :) Joten mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kyllä on soma asetelma. En valitettavasti tiedä laventelista, mutta sain inspiraation laittaa ensi vuonna ruukkuun - tuo näyttää nimittäin niin kivalta ja sopii tuollaiseen asetelmaan kesät talvet. Seuralaiset voivat vaihtua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laventeli on kaunis ja se tuoksu vasta mahtava onkin!

   Poista
 3. Samat mielessä suuntasin lauantaina Tokmanniin – vain huomatakseni callunoiden olevan loppuunmyyty. Damn! Ehkä ensi viikonloppuna sitten paremmalla onnella :)

  VastaaPoista
 4. Hei Suvi, mitä kuuluu Omppulaan? Joko callunat ovat lakastuneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo, punaiset edelleen ja nyt vieläpä kauniisti kuuralla kuorrutetut!

   Poista
 5. Huhuu Suvi!:).Mulla olis sulle jouluinen haaste.:D
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/11/lampoisia-muistoja.html

  VastaaPoista
 6. Terkkuja teille. Laventelit ei ole ruukussa säilyneet ainakaan minulla (tarvitsisivat viileää, muttei pakkastaja kuitenkin valoa) ja maassakin vain muutama hassu kerran kaksi. Ovat olleet minulle sellainen ikuisuushaave, mutta ei millään tunnu onnistuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän ne edelleen ovat, ruukussa rapulla, monta pakkasyötä jo takana. Ehkäpä yritän pelastaa kellariin, jos on aikaa... Tosin kellarin mini-ikkunan valo on aika vähäinen. Ensi kesänä taidan kaivaa maahan.

   Poista