sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Viimeiset viisi kilometriä......on aina pitkät niin. En muista bändin nimeä, enkä sanojakaan enempää, mutta tuo kertsi soi usein päässä. Kun ryhdyimme tekemään pihasaunaa reilu vuosi sitten syyskesällä, homma eteni hurjaa vauhtia. Tänä syksynä asiat ovat edenneet paljon hitaammin. Hommat ovat vaihtuneet suurista linjoista pieniin asioihin, ja kokopäiväiset työntekijät ovat vaihtuneet satunnaisiin työpäiviin.

Mies on yrittänyt oman päivätyönsä lisäksi venyä raksahommiin, ja meitsi on yrittänyt hoitaa muut kotityöt. Joulusaunatoive on kuitenkin hengissä, joten eiköhän tämä tästä kohta helpota. Päästään uuden alkavan vuoden kunniaksi toivottavasti eroon myös tästä sukupuolittuneesta työnjaosta.


Joulun suhteen olen kerrankin ajoissa liikkeellä. Tästä todisteena makkarin ikkunalaudalla oleva jouluruusu ja keittiön kaapit, jotka ovat hyvässä (uudessa) järjestyksessä. Joulusiivous on siis jo vauhdissa. Siivotessa toteaa ja lupaa aina itselleen, ettei haali yhtään lisää tavaraa. Joten tänään, kun hain lasta harrastuksesta, päätin ihan vain kävellä tunnelmaa aistien joulumarkkinoiden läpi. Ei onnistunut.


Lasinpuhaltajan kojulla siivouslupaukset haihtuivat, kun ihastuin eläväpintaisiin lasipalloihin. Kotiin lähti tuo turkoosi. (Ja mieleen jäi tuolla taustalla hennosti näkyvä kuumailmapallon muotoinen lasipallo, joka olisi aivan ihana lapsen huoneen ikkunassa. Siinä oli sellainen pikkuruinen matkustamokorikin. Onneksi markkinoita on vielä monta kertaa..) Jokirannassa oli kaunista, kuten aina.Nyt himmailen kohti Siltaa ja uutta viikkoa. Saattaa olla, että blogitahti pysyy yhtä surkeana, kunnes nämä viimeiset viisi kilometriä on kuljettu. Toivottavasti me päästään joulusaunaan.

10 kommenttia:

 1. Meillä aivan samaa kaavaa on mennyt vuosi sitten aloitettu venevaja. Kummasti sitä tahti hidastuu, kun määrätietoiset työmiehet jättävät työmaan meille taviksille ;). Paljon tsemppiä ja toivotaan, että joulusaunaan pääsette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just niin, ei ole taviksesta ammattimiehen korvaajaksi. Eikä me edes olla yritetty tehdä mitään varsinaista ammattityötä, mutta panelointia, maalausta yms. ollaan pyritty tekemään. Vaan tuntuu olevan aika yhtä kortilla kuin rahakin :D

   Poista
 2. Ompa aidosti vanhannäköinen <3 Silleenhän nämä rakennushommat menevät, että välillä saa tehtyä enemmän ja välillä vähemmän. Meillä on tällä viikolla taas tapetointia, tarkoitus on myös saada jouluksi mahdollisimman paljon valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tuollainen aidon vanhan kopio eli rakennus on saanut muodon samalla paikalla olleesta vanhasta ulkorakennuksesta. Joku sanoisi, että se on mauton pastissi, mutta meille se on kotoisa korvaaja. Jonkinlainen hatunnosto menneelle, kunnianosoitus aidoille ja kauniisti vanhentuville aidoille materiaaleille.

   Poista
 3. Toivottavsti joulusauna teitä kutsuu :) Aika aikansa kutakin, joten jos ei tänä vuonna, niin ensi vuonna sitten. Sitä kun ei ihminen määräänsä enempää jaksa. Kauniilta tuo ulkorakennus näyttää.
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa viikkoa myös sinne! Ja kyllähän me aivan varmasti jonain jouluna saunotaan :)

   Poista
 4. Kyllä on upeannäköinen tuo teidän uusi piharakennus!<3 Ja valmistuu sitten kun valmistuu. Oli mullakin haave, että kesähuone olisi ollut esikoisen rippijuhliin valmis, muttei ollut. Olen onnellinen, että saimme sen kuitenkin tehtyä.
  Voi että, kun Suomessa on niin pitkät välimatkat paikasta toiseen. Olisi kauhean kiva joskus piipahtaa ihan pikaisestikin jouluisessa Turussa...Kaunista on!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös, me oltiin yhtenä viikonloppuna VIerumäellä. Siis yhden yön. Pohdimme, että onkohan aivan typerän matkan päässä, mutta aika leppoisasti se matka sujui. Tällä kokemuksella uskallan siis suositella pikavisiittiä Turkuun. Joulumarkkinoita on joka viikonloppu, ja esimerkiksi Käsityöläismuseo on jouluisin aivan ihana.

   Poista
 5. Todella hieno ulkorakennus!

  Meillä mies edelleen elättelee toiveita joulusaunaan pääsystä, ja meillä on vasta lattiavalu valmiina sisällä. Tai niin, onhan siellä jo kiuaskin - mitäpä sitä loppujen lopuksi muuta tarviikaan. :D

  VastaaPoista
 6. Pidetään peukkuja joulusaunalle. Kauniilta rakennus ainakin näyttää jo nyt. :)

  VastaaPoista