perjantai 21. elokuuta 2015

Sivupolulla


Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, miksi niin moni nainen haluaa julistautua perfektionistiksi. Tuntuu, että naistenlehtien haastateltavat ovat aina huolissaan siitä, että täytyisi oppia vähän rentoutta. Perfektionismi tuntuu olevan jonkinlainen helposti tunnustettavissa oleva "pahe".

Vanhan talon kanssa ei voi olla perfektionisti. Joku nurkka repsottaa aina, eikä täydellisyys tule koskaan. Jos ei pysty sitä sietämään, mielenrauha on lopullisesti mennyttä, eikä hauskuudelle jää sijaa.


Yhtenä kesäisenä päivänä (heti naistenlehden lukemisen jälkeen) väkräsin polun omenapuun alle, marjapuskien läpi. Hikinen homma ei edistänyt talon tai saunan remontteja, mutta tätä oli hauskaa tehdä. Olen todennut olevani puutarhurina enemmän rakentaja kuin nyppijä. Tykkään tehdä isoja linjoja, mutta inhoan yksittäisten rikkaruohojen kitkemistä.


Polku on tehty tiilestä, joka löytyi vanhan piharakennuksen alta. Samassa läjässä oli myös kakluunin kaakeleita. Tiilit ovat todennäköisesti kakluunissa olleita.   

Polku tarjoaa ärsykettä monelle aistille: matkalla voi napsia marjoja, ja tuulikellosta voi kilauttaa puolimatkan musiikit.

Viinimarjat ovat tänä vuonna runsaslukuisia ja pulleita. Olen keräillyt niitä pikkuhiljaa, litran tai puolikkaan iltaisin töiden jälkeen. Fiilistellenkin pakkaseen on kertynyt jo aika mukavasti talvivarastoa. Omenasato taitaa puolestaan jäädä keskimääräistä heikommaksi.


Semmonen sivupolku :) Josko viikonloppuna saisimme taas saunaprojektia hiukan eteenpäin.

Rentoa ja lämmintä viikonloppua kaikille!

 

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tulis jo arki!Tämä kesä on sujunut erityisen vauhdikkaasti. Olemme ajaneet autolla kakkoon ja pohjoiseen, reissanneet laivoilla ja purjepaatilla, käyneet mökillä, kesäteattereissa... En ole edes ehtinyt vastailla edellisen postauksen kommentteihin - enkä käydä läpi Viipurissa napattuja valokuvia.

Lomailu on ihanaa, mutta nyt on sellainen fiilis, että voisi hypätä rentouttavaan oravanpyörään. Arki, arjen aikataulut, arkirutiinit ja arkiruoka kiinnostavat nyt kovasti. Kuulostaa varmaan ihan pöpiltä, mutta tuntuu siltä, että lomakauden loppu ja koulujen alku eivät tule yhtään liian aikaisin.

Ulkorakennus on edistynyt pienin askelin kesällä. Valkoisten listojen maalaus on yllättävän hidasta verrattuna isoihin pintoihin.

  
Ulko-ovien asentaminen muutti ilmettä paljon. Valkoiset kaatopaikalta poimitut raksaovet vaihtuivat mustiin täyspuisiin oviin. Ovien päällä on pienet ikkunat antamassa ilmettä ja valoa. Sokkeli on tarkoitus maalata tummaksi, mutta se taitaa jäädä ensi vuoteen.


Seuraavaksi julkisivuun pitäisi laittaa rimat, joita on maalattuina pitkin pihaa. Tai no, ihan seuraavaksi pitäisi tyhjentää pyykkikone, joka juuri pysähtyi. Ihanaa saada putkikassiröykkiöt purettua ja pyykit pestyä!