torstai 10. maaliskuuta 2016

Kevät toi, kevät toi howardin, tulppaanin, dyykkarin, timpurin...


Tervehdys pitkästä aikaa. Olen saunonut :) Tuli sellainen olo, että voisin päivittää myös blogia, koska asioita on tapahtunut.

Tulppaanit. Nehän ovat nyt hienoja, halpoja ja kotimaisia. Meillä talon lämpimässä länsipäädyssä puskee jo myös maasta tulppaaneja. On erittäin palkitsevaa muistella, kuinka kaivoin sipuleita syksyllä maahan. Keväinen kukkaloisto on jälleen pian täällä, toivottavasti vielä runsaanpana kuin viime vuonna.


Tammikuussa vietin synttäreitä hieman reteämmin ja ostin itselleni sohvan. Päätös oli pitkän harkinnan tulos. (Tästä klikkaamalla voi lukaista sohvapohdintaa vuodelta 2013.)

Howard kulkee perheessämme nimellä minun uusi sohvani. Miesväki naureskelee hieman takakireän oloisesti, kun kyttään heidän sohvaelämäänsä. Minun uudella sohvallani ei syödä! Mihin viet sitä leipää?! Kaipa tämä tästä kohta rauhoittuu. Viimeistään siinä vaiheessa, kun pillaan jotain itse sohvalle. Kyttäilystä huolimatta sohva näyttää yleensä kaikkea muuta kuin uudelta ja pöyhityltä:


Howard-tyylisiä sohvia myydään monessa paikassa monenlaiseen hintaan. Tämä meidän valitsema versio on Kruunukalusteen valikoimasta, mutta ihan samaa sohvaa taitaa myydä myös ainakin Vepsäläinen.

Sohvassa on istuin- ja selkätyynyissä irrotettavat ja vesipestävät päälliset, mutta rungon verhoilu on kiinteä. Tämän vuoksi halusimme ehdottomasti sellaisen sohvan, jonka käsinojiin voi hankkia irtohuput. Hieman hassua oli se, että vain Kruunukalusteella tämä onnistui mutkattomasti. 

 
Sohvatyynyihin sai valita hieman ryhdikkäämmän (vanu?)täytteen tai sekoituksen, jossa on myös untuvaa. Meidän joka suuntaan vinoon klommolattiaiseen huusholliin sopi mielestäni ehdottomasti paremmin pehmeä ja muhkurainen untuva.

Alkuvuoden puuhista mainitsemisen arvoinen voisi olla myös timpurin visiitti, jonka tuloksena saunatuvan parvi on hiottu ja lakkauskin hyvässä vauhdissa. Myös listoituksia (!!!) on tehty. Mies on puolestaan piirrellyt pihasaunan terassia ja klapivarastoa, jotka olisi tarkoitus rakentaa ensi kesänä.
 

Myös tällainen pidemmän aikavälin puuha tuli vastaan, kun bongasin purkutalon, jossa oli hienot ikkunat. Selvitin talon omistajan ja sain luvan hakea ikkunoita. Ne ovat 50 cm leveitä ja 180 cm korkeita, niitä on muistaakseni 20 kappaletta.

Ja niistä tulee tietenkin kasvihuone! Valmista 2020-luvulla?

3 kommenttia:

 1. Härregyyd miten upeat ikkunat! Just eilen suunniteltiin saunan päätyyn oleskelupatiota ja mietittiin mistä tuollaisia saisi, pitääkin kulkea silmät ja korvat auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, silmät tarkkana! Mä bongasin muutama kuukausi sitten yhden toisen talon liian myöhään. Siellä oli puskutraktori jo riehunut. Joten tämän kanssa en aikaillut, mutta siltikin joku oli vienyt aika paljon ikkunoita jo ennen meitä.

   Poista
 2. Loistavaa, että bongasit ikkunat ja teit ekoteon. Muistatko, kun haimme naapurin tehdaskiinteistöstä vanhoja ikkunoita pari vuotta sitten? Nekin odottavat seuraavaa vuosikymmentä päästäkseen kasvihuonetta koristamaan. Eli rohkeasti vaan kysymään ikkunoita, kun näette purkutaloja!

  VastaaPoista