perjantai 8. tammikuuta 2016

Kyllä ollaan!Oletteko saunoneet? Sitä on meiltä viime viikkoina kyselty paljon.

Kyllä ollaan!

Pääsimme ensimmäistä kertaa pihasaunan löylyihin jouluaattoaamuna. (Ja jouluaattoiltana joulupukki toi meille lahjaksi vihdan.) 

Miltä tuntui? No, en oikein osaa sanoa. Lämpimältä toki, mutta enempi sitä vain ihmetteli, että tässä sitä nyt istutaan. Ryhdyimme rakentamaan saunaa loppukesällä puolitoista vuotta sitten. Salaa toivoimme, että pääsisimme joulusaunaan. Emme päässeet. Sitten ajattelimme, että juhannussaunaan ehkä. Emme päässeet.

Joten nyt, kun sinne ylälauteille kapusi puolitoista vuotta myöhemmin, mietti vain lähinnä, että tässä sitä nyt ollaan ja menipä aika nopeasti.Vaan eipä se sauna vieläkään valmis ole. Ne kuuluisat listat... Sama homma saunatuvan puolella: oviaukosta puuttuu listoitukset, ikkunoista listoitukset, lattialistat toki myös. Sisustus on pohdinta-asteella. Nyt saunatuvassa majailevat takan lisäksi velipojan vanha kierrätykseen matkalla oleva sohva ja olohuoneesta napattu jalkalamppu.

Raksa-aikana pohdimme/pelkäsimme, tuleekohan saunaa käytettyä, kun pitää oikein erikseen mennä. Kyllä tulee. Joulun jälkeen olemme saunoneet emme aivan joka päivä mutta melkein.

Tänään lämpiää perjantaisauna.


P.s. Saunatonttukin meillä on. Se jutteli, että nyt pitäisi hiukan hidastaa, hiljentyä ja nauttia. Tuijotella takkatulta ja höpötellä läheisten kanssa. Sillä teemalla siis vuoteen 2016, josta taitaa tulla raksarintamalla paljon rauhallisempi kuin edeltäjästään. Mutta ainakin terassi olisi tarkoitus rakentaa tuohon paljun ympärille...