maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kyllä se kesä kuitenkin tulee


Ja silloin voisi vaikka juoda aamukahvit uudella terassilla!

Tein tuollaisen havainnekuvan. Valtavan hieno ;) Eli terassi alkaisi pitkältä sivulta saunan oven kohdalta ja jatkuisi talon päätyyn, jossa on nyt palju. Laajat terassit eivät kuulu vanhoihin taloihin, mutta pihasauna onkin upouusi, joten kyllä semmoinen nyt tulee.

On niin paljon mukavampaa paljuilla, kun ei tarvitse kulkea soralla. Myös pöytä ja tuolit on helpompi laittaa tasaiselle alustalle kuin viettävälle reunustalle.

 
Muutamia kysymyksiä olisi edessä ennen rakentamista:

- Mikä olisi hyvä puu rakentamiseen?
- Saammeko pidettyä terassin niin matalana, ettei tarvitse laittaa kaiteita?
- Olisiko kiva laittaa paljun kohdalle korkeampi rima näkösuojaksi vai tuleeko liian jykevä?
- Millä kasvilla/pensaalla/puulla saisi kauniin reunustan terassille?


Terassi on tämän kesän eka puutarhan rakennusprojekti. Sen jälkeen tulee puuvaja. Tähän mennessä olemme vieneet muutaman kaatiskuorman risuja ja onnistuneet kadottamaan yhden pihan monista kasoista. Lautakasojen pitäisi puolestaan huveta puuvajan myötä.


Yksi isokin muutos tänä keväänä on jo tapahtunut: puita on vähemmän ja valoa enemmän. Kaadoimme pihasta haikein mielin kaksi isoa koivua, jotka olivat paitsi elinkaarensa päässä myös kiinni sähkölinjoissa ja melkein kiinni talossa. Ammattilaiselta ei montaa tuntia mennyt, kun hän pätki nosturin kanssa puut. Klapiurakka olisi vielä edessä.

Talon pohjoisseinä on sen verran tehokkaasti marinoitu koivun tärkkelyksillä (?), että laudoitus on muihin seiniin verrattuna huonossa kunnossa.


Aika kalju fiilis.

Juuri tänään täytyy ihan erityisesti helliä terassiunelmia. En ole kovinkaan synkkä tyyppi, mutta tämä takatalvi ja valkoinen maa ovat kyllä jotenkin niin alakuloon vetäviä. Pakko laittaa vielä yksi kuva viime toukokuulta.

Kohta tuoksuu taas ruohonleikkuulta.